I FK Borac želi Elvira Durakovića
Duraković u duelu protiv Drlje (FK Željezničar)

Sjajni lijevi bek dobio brojne pohvale ove sezone

I FK Borac želi Elvira Durakovića

S. Mlaćo
Šta god da se desi sa FK Igman u nedjelju, da li izbori opstanak u Premijer ligi ili ne, jasno je da će klub iz Konjica napustiti sjajni lijevi bek Elvir Duraković.

Duraković je tokom zime bio na pragu prelaska u FK Sarajevo, sve je bilo dogovoreno, no iz Igmana nisu pristali na dogovor sa FK Sarajevo.

Sa Koševa su bili uporni, te će sigurno isto ponoviti na ljetnoj pauzi, a i situacija će biti mnogo lakša jer će Duraković biti slobodan.

Ipak, FK Sarajevo nije jedini premijerligaš koji želi sjajnog 23-godišnjaka.

I čelnici Borca žele sve učiniti da Duraković dođe u njihov klub i sigurni su da će uspjeti u svojim namjerama, uz 'jaču' ponudu od ostalih klubova.

Oglasi

Istovremeno, Duraković se povezuje i sa nekoliko klubova iz inostranstva, pa je jasno da će biti na 'slatkim mukama'.

Duraković je u sezoni koja završava u nedjelju upisao 30 nastupa uz dva pogotka te čak sedam asistencija.

Donijelo mu je to i mjesto u najboljoj postavi lige prema izboru trenera i nogometaša (manifestacija Kristalnih 11), što je sigurno i najbolje mjerilo partija koje je pružao.

Duraković je u Igman stigao iz FK Mladost, a nastupa je i za FK Tuzla City, te NK Bratstvo Gračanica, kao i mlade selekcije Željezničara, Zrinskog i bugojanske Iskre. Ponikao je u Iskri, da bi se zatim okušao u Željezničaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Igmanu je potpuno 'eksplodirao', te dobio brojne pohvale.

Podsjetimo, Igman u posljednjem kolu gostuje u nedjelju kod FK Sarajevo. U slučaju poraza zavisit će od ostalih utakmica, te može biti putnik u niži rang.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Sarajevo je njemu jedini i logican izbor ako zeli napredovati i kasnije ostvariti dobar inostrani transfer. Dobro dosao u FK Sarajevo!
6 1
Miha123
Dobro dosao u FK Borac
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi