Amar Beganović tri godine u Sarajevu!

Pojačanje za Bordo tim

Amar Beganović tri godine u Sarajevu! · Zvanično

E. Oštraković

Amar Beganović novi je igrač FK Sarajevo s kojim će potpisati ugovor na tri godine.

Dugo se pričalo i pisalo o tome da će Amar Beganović biti prvo pojačanje Sarajeva za narednu sezonu, a sada je službeno.

Ovaj 23-godišnji desni bek potpisat će trogodišnji ugovor s timom Koševa i trebao bi predstavljati pojačanje za Mirzu Varešanovića.

On stiže iz slovenačke Mure u kojoj je igrao od januara 2022. godine kada je napustio svoj matični klub, tuzlansku Slobodu. 

Ove je sezone upisao ukupno 38 nastupa u svim takmičenjima, te ima učinak od dva gola i dvije asistencije za slovenački tim. 

Radi se o fudbaleru koji je upisao i 14 nastupa u omladinskim selekcijama reprezentacije Bosne i Hercegovine, a vidjet ćemo hoće li nastupima u bordo dresu možda skrenuti pažnju i selektora A tima. 

Oglasi

Iako su mu tek 23 godine, u Premijer ligu dolazi s dosta iskustva, s obzirom na to da je u ovom takmičenju već nastupio 101 put i ima tri gola i šest asistencija. 

Podsjetimo, FK Sarajevo je nedavno napustio bivši bh. reprezentativac Avdija Vršajević, te Beganović dolazi na upražnjeno mjesto desnog beka.

Sarajevo su napustili i Frane Čirjak i Adnan Džafić, te nema sumnje da će u narednom periodu biti još dolazaka na Koševo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izabranici Mirze Varešanovića završili su sezonu na četvrtom mjestu i izborili nastup u pretkolima Konferencijske lige. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rajvosa1946
Dobro nam došao!
4 1
Hadzija123
Sarajevo po sratom ovaj momak ako doigra 2 utakmice kako treba dobro ce biti pratio sam ga u Slobodi prosjecan igrac u lose kolektivu malo odskocio i otisao u sliveniju pola godine i nazad kuci ne znam ali imam los osjecaj sa sarejevom saman uigrali ekipu oninopet sve iz korjena mijenjau
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti