Joao Mario iskren do kraja

Neočekivan oproštaj pred dolazak Zmajeva: "Na vrhuncu sam, igramo protiv Lihtenštajna, a ja..."

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine za dvije sedmice nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo gostovanjem protiv Portugala. Pred meč u Lisabonu u centru pažnje našao se Joao Mario koji je odlučio da se oprosti od nacionalnog tima, a svojim objašnjenjem zašto ide u reprezentativnu penziju je sve iznenadio.

Selektor Portugala, Roberto Martinez, objavio je prije nekoliko dana spisak igrača na koje će računati u mečevima protiv BiH i Islanda, a na spisku se ponovo nije našlo ime Joaa Marija koji je odlučio da stavi tačku na reprezentativnu karijeri.

Joao Mario već nekoliko sezona igra odlično u dresu Benfice gdje je ponajbolji igrač, te je redovno dobija i pozive u reprezentaciju Portugala, ali minutažom nije bio zadovoljan.

Ovaj 30-godišnjak se kod Fernanda Santosa nije naigrao pored žestoke konkurencije u veznom redu. Ni dolaskom Martineza to se nije promijenilo, a Mario je odlučio da se penzioniše.

Veznjak Benfice je potvrdio da se oprašta od reprezentacije Portugala i da više neće igrati u dresu nacionalnog tima.

Međutim, ono što je posebno skrenulo pažnju jeste njegovo objašnjenje zbog čega je odlučio da se oprosti od reprezentacije iako ima tek 30 godina i sigurno je da još uvijek može igrati i za klub i za reprezentaciju.

Mario je odlučio da bude brutalno iskren i prizna šta mu je toliko zasmetalo i zašto više ne želi da gubi vrijeme dolascima na okupljanja reprezentacije.

"Kada si na vrhuncu svoje karijere i ideš na okupljanje reprezentacije Portugala koji čeka utakmica protiv Lihtenštajna, a ti dobiješ minutu za igru... Ako ti na vrhuncu karijere ne možeš više do toga onda moraš sam da shvatiš neke stvari", rekao je Mario.

Joao Mario je za reprezentaciju Portugala debitovao u oktobru 2014. godine i uspio je odigrati 56 utakmica i postići tri gola.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Proslavio se odličnim igrama za Portugal na Evropskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj nakon kojeg je iz Sportinga prešao u Inter za 45 miliona eura. Tada je bio standardan u veznom redu, ali nakon loših igara u Interu izgubio je to mjesto u reprezentaciji.

Iako je u Benfici bio odličan prethodne dvije sezone to mu nije donijelo poboljšanje statusa u reprezentaciji i odlučio je da je najbolje da se penzioniše što se tiče nacionalnog tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.