Zabio dva gola, ali niko ne može da vjeruje da je baš protiv Luksemburga izveo takvu sramotu

Ronaldo u centru pažnje

Zabio dva gola, ali niko ne može da vjeruje da je baš protiv Luksemburga izveo takvu sramotu

E. Čaušević

Reprezentacija Portugala deklasirala je sinoć u gostima selekciju Luksemburga sa 6:0 i na fantastičan način otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Cristiano Ronaldo briljirao je i sinoć s dva gola, ali mrlju na to bacio je u drugom poluvremenu.

Portugal je u našoj grupi pokazao da je bez dileme favorit za osvajanje prvog mjesta u grupi jer je u dva uvodna meča kvalifikacija uspio da zabije čak deset golova u okršajima protiv Lihtenštajna i Luksemburga.

Posebno je briljirao Ronaldo koji je pokazao da je put motiva stigao na okupljanje reprezentacije jer želi dokazati da još uvijek ima dosta toga ponuditi na terenu.

Portugalci su sinoć protiv Luksemburga uspjeli da pobijede sa 6:0, a Ronaldo je blistao u prvom poluvremenu kada je dva puta uspio da zatrese protivničku mrežu.

Kapiten Portugala na terenu je proveo nešto više od sat vremena i nije uspio da zabije hat-trick, a mrlju na sjajan susret bacio je u drugom dijelu zbog ne tako lijepog poteza.

Ronaldo je postao glavna tema na društvenim mrežama jer je u 57. minuti dobio žuti karton i to zbog nevjerovatnog pokušaja simuliranja na koji nije nasjeo glavni sudija Petrescu.

Oglasi

Iskusni napadač Portugala bio je u napadu i kada je pokušao da prođe jednog igrača domaćeg tima ničim izazvan je pao na vrhu kaznenog prostora pokazujući da je fauliran, ali je sudija samo odmahnuo rukama.

Izgledalo je kao da je to bio faul, ali nakon što je prikazan usporen snimak vidjelo se na kakav način je Ronaldo pokušao da iscenira prekršaj i nažalost nije mu prvi put u karijeri da to radi.

Nevjerovatno simuliranje Ronalda u duelu protiv Lihtenštajna pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače u sinoćnjem meču pored dva gola Ronalda u listu strijelaca za Portugal upisali su se još Joao Felix, Bernardo Silva, Otavio i Rafael Leao.

Nakon dva odigrana susreta Portugalci su prvi u grupi sa šest bodova, drugoplasirana je Slovačka sa četiri, a zatim slijede BiH i Island sa po tri boda. Luksemburg ima jedan bod, dok je Lihtenštajn bez bodova.

Top Komentari

zure28
Nestvaran igrač. Ali svake kvalifikacije Luxemburg, Lihtenštajn, Andora, Estonia, Litvanija, San Marino... I tako svake godine ima makar 2 krš ekipe u grupi kojima dadne po 5-6 golova. Realno jedina ekipa u Južnoj Americi koja je bas losa je Bolivija, mada je i ona nezgodna na 3-4 hiljade metara nadmorske visine. Ne bi sigurno zabijao 3-4 gola Paragvaju, Ekvadoru koji lome kosti a svi imaju odlične ekipe. Sve u svemu je top igrač ali previše je amaterskih i poluamaerskih ekipa u Europi.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi