Hoće li Krunić biti spreman?

Milan nije ispoštovao dogovor sa NFSBiH, ali sada je sve u rukama jednog čovjeka

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u junu utakmicama protiv Portugala 17. juna u Lisabonu te Luksemburga u Zenici tri dana kasnije.

Zbog povrede je već otpao napadač Augsburga Ermedin Demirović, a nova glavobolja za selektora Hadžibegića je povreda Radeta Krunića.

Fudbaler Milana je zbog povrede sinoć napustio igru u meču protiv Verone. Stradalo je koljeno, ali nije poznat stepen povrede niti koliko će naš reprezentativac izbivati s terena.

Njegova povreda nije neka novost, jer je i selektor na press konferenciji govorio da ima tu povredu, koja ga je sinoć i spriječila da odigra svih 90 minuta.

Selektor Faruk Hadžibegić je razočaran, ipak je postojao dogovor Nogometnog saveza BiH i Milana da se poštedi Krunić jer je imao problema s koljenom, a Milan ionako igrao "nebitnu" utakmicu na San Siru jer je kolo ranije obezbijedio plasman u Ligu prvaka.

Sanjin Prcić, Haris Duljević, Jasmin Mešanović, Said Hamulić, Vladan Danilović, Osman Hadžikić, Josip Ćorluka, Hrvoje Barišić, Elvir Duraković i Armin Hodžić su igrači na rezervnom spisku i neki od njih trebalo bi da "uskoči" na glavni spisak za nadolazeće utakmice.

Mada, ostaje i dalje opcija da Krunić bude spreman za te duele, ali sve to ovisi o našem doktorskom timu na čelu sa doktorom Reufom Karabegom, koji će nastojati da osposobi Krunića za jako bitne utakmice.

Podsjetimo, još prije objave spiska je otpao Dennis Hadžikadunić, a tu nije ni Adnan Kovačević koji je imao povredu lista i van je takmičarskog ritma.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zmajevi će se okupiti u Trening centru u Zenici u narednih nekoliko dana. Kasnit će Džeko zbog finala Lige prvaka i Menalo zbog ženidbe.

BiH je, podsjetimo, na startu kvalifikacija pobijedila Island sa 3:0, a potom u 2. kolu izgubila od Slovačke sa 2:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.