Zaboravite na Benzemin oproštaj: Ibra je pogledao Curvu sud, oči su zasuzile, suze potekle...

Oproštaj od Milana

Zaboravite na Benzemin oproštaj: Ibra je pogledao Curvu sud, oči su zasuzile, suze potekle...

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović se oprostio od Milana. Na tužan i bolan način. Bez da može zaigrati. To je ono što najviše boli legendarnog napadača bh. korijena.

Na dan kada se od Real Madrida oprostio Karim Benzema nakon 14 godina, zbogom Milanu po drugi put u karijeri je rekao i Ibrahimović.

Oproštaj kojeg je Curva sud priredila Ibrahimoviću je definitivno nadmašio oproštajni pozdrav Benzema sa publikom na Santiago Bernabeu.

[twitter]https://twitter.com/FT_Italiano/status/1665435096072048640[/twitter]

Ibra je zauzeo svoju poziciju u loži pored klupe gdje sjedi već mjesecima kako je povrijeđen.

Podigao je glavu i ugledo koreografiju na kojoj je ispisano "God Bye", oči su zasuzile i suza je potekla. Prvi je to put u karijeri da je Ibra pokazao takve emocije na stadionu.

Oglasi

Igrao je Ibrahimović za niz evropskih velikana i ostavio neizbrisiv trag, ali jasno je da mu nigdje nije bilo kao što je to slučaj sa Milanom. Njegove suze su najbolji pokazatelj...

Iskusni 41-godišnjak nema namjeru reći zbogom fudbalu, a ako je vjerovati pisanju italijanskih medija ostat će u Seriji A. 

Ibrahimović na stolu ima ponudu Monze, a kako stvari stoje poziv Silvija Berlusconija i Adriana Gallianija neće odbiti baš kao i što nije to uradio kada su ova dva čelnika vodila Rossonere u njegovom prvom mandatu u Milanu.

Zlatan se u Milan vratio prije tri i pol godine. Njegov povratak na San Siro se pokazao kao pravi pogodak jer su Rossoneri uspjeli osvojiti Scudetto nakon 11 godina čekanja, a svojom karizmom, kvalitetom i iskustvom donio je neophodni šampionski mentalitet.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posljednju sezonu Šveđanin je uglavnom bio povrijeđen i to zbog ozbiljnih problema sa koljenom pa je tako skupio svega 144 minuta na terenu.

Uspio je i postići jedan gol koji je ispostavit će se bio historijski jer je pogotkom protiv Udinesea Ibrahimović sa 41 godinom, 5 mjeseci i 5 dana postao najstariji strijelac u historiji Serije A.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gotivim Ibru al ovo nidje veze i da sam vodja neke udarne skupine navijaca milana nikad i nikom ovo nebi priredijo.To samo zasluzuju igraci koji poniknu u Klubu i tu zavrse karijeru tipa Müller ( Bayern) Toto ( Roma ) i da ne nabrajam. Ibrahim se namijenjo klubova i sad kao ovi treba da mu prirede neki spektakl.
0 2
HarisADP
Ibro je pravi trucin. Vidi mu ociju skicavih, azijatskih. Ti su pravi turci, ostalo je evropska gamad
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi