Bez Radeta Krunića na Portugal i Luksemburg?
Rade Krunić često ima problema s povredama. I u martu je igrao pod injekcijama, a vidjet ćemo kako će biti ovaj put.

Povrijeđen je

Bez Radeta Krunića na Portugal i Luksemburg?

Eldar Ganibegović

Nova glavobolja za selektora Faruka Hadžibegića. Za predstojeće utakmice protiv Portugala i Luksemburga upitan je i Rade Krunić.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u junu nastavlja kvalifikacije za EURO utakmicama trećeg i četvrtog kola.

Prvo ćemo 17. juna biti gosti kod Portugala u Lisabonu, dok ćemo tri dana kasnije u Zenici dočekati neugodni Luksemburg.

Zbog povrede je već otpao napadač Augsburga Ermedin Demirović, a nova glavobolja za selektora Hadžibegića je povreda Radeta Krunića.

On je sinoć napustio igru zbog povrede u utakmici Milana protiv Verone. U pitanju je koljeno i nije poznato da li će moći igrati za reprezentaciju u junu.

Njegova povreda nije neka novost, jer je i selektor na press konferenciji govorio da ima tu povredu, koja ga je sinoć i spriječila da odigra svih 90 minuta.

Oglasi

Ukoliko Krunić ne mogne igrati, selektor će pozvati nekog od igrača s rezervnog spiska. Na njemu se nalaze sljedeći igrači:

Sanjin Prcić, Haris Duljević, Jasmin Mešanović, Said Hamulić, Vladan Danilović, Osman Hadžikić, Josip Ćorluka, Hrvoje Barišić, Elvir Duraković i Armin Hodžić.

Danas bi jedan od njih trebao dobiti poziv umjesto Ermedina Demirovića, koji će morati na operacioni sto. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, još prije objave spiska je otpao Dennis Hadžikadunić, a tu nije ni Adnan Kovačević koji je imao povredu lista i van je takmičarskog ritma. 

Zmajevi će se okupiti u Trening centru u Zenici u narednih nekoliko dana. Kasnit će Džeko zbog finala Lige prvaka i Menalo zbog ženidbe. 

Top Komentari

Ymrader
Rade hvala za par utakmice ali ako ne volis pvu zemlju i ne zezaj nas. Svaka druga satro povrijeden
0 4
user1676312914
Ovaj lik za reprezentaciju ionako igra preko neke stvari.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi