Ibrahimović šokirao fudbalski svijet: Zlatan rekao zbogom fudbalu, djelovao je da je izvan sebe!

Legendarni napadač okačio kopačke o klin

Ibrahimović šokirao fudbalski svijet: Zlatan rekao zbogom fudbalu, djelovao je da je izvan sebe! · Zvanično

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović (41) se oprostio od fudbala. Legendarnog napadača bh. korijena više nećemo gledati u kopačkama nakon što je iznenađujuće odlučio da kaže zbogom najpopularnijem sportu na svijetu.

Iako ništa nije upućivalo na to Ibrahimović se od fudbala oprostio nakon utakmice Milan - Verona.

"Došao je trenutak da kažem zbogom fudbalu, a ne vama", kazao je Zlatan navijačima Rossonera u emotivnom obračanju.

"Ne dišem, ali dobro je. Toliko emocija na ovom stadionu. Kad sam prvi put stigao u Milan, vi ste me usrećili. Kad sam drugi put došao, dali ste mi ljubav."

"Želio bih zahvaliti svojoj porodici i mojim bližnjima na strpljenju. Želio bih zahvaliti svojoj drugoj porodici, a to su igrači. Želim zahvaliti treneru i njegovom štabu na odgovornosti koju ste mi dali."

Oglasi

Nakon kratkog govora Ibrahimović je obišao krug terenom stadiona San Siro s tim da je zastao ispred Curve sud i skakao na skandiranje: "Ko ne skače, taj je Nerazzurro!"

Računajući dva mandata Ibra je za Milan igrao pet i pol godina, odigrao je 169 utakmica uz 93 gola te osvojena dva Scuetta i italijanski Superkup.

Ibrin oproštaj od fudbala dolazi kao pravo iznenađenje pošto je prije nekoliko dana govorio da namjerava nastaviti igrati, a kao naredni klub spominjala se Monza.

Karijera čuvenog napadača je trajala duže od dvije decenije. Igrao je za brojne evropske velikane kao što su Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Manchester Uniteda pa i PSG. Sve je počelo u Malmeu 1999. godine, a jedno vrijeme je igrao i u SAD-u, za LA Galaxy.

Prepoznatljiv po svom čvrstom karateru te prepotentnim izjavama Ibrahimović je ostavio neizbrisiv trag u svijetu fudbala i smatra se najkarizmatičnijim igračem ikada.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kao glavni razlog za odlazak u penziju su ozbiljni problemi sa povredama, posebno se to odnosi na koljena koja više ne mogu izdražati tempo koji se traži od fudbalera na vrhunskom nivou.

Nema sumnje da će Ibrahimović nedostajati fudbalu koliko i fudbal njemu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
Covjeku je 41 godina, povrede sve cesce i cesce jos odkako je bio u ManU, sta da se ocekuje drugo. Zlaji jedno veliko HVALA na svemu, ostaje zal sto nikad nije zaigrao za BiH, i sto ga nisam upoznao licno kada sam imao tu jednu jedinu priliku u zivotu. Sretno u penziji i daljnjim namjerama, pamtit ce se tvoji nenormalni golovi!
7 0
Adohordas
Legenda
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti