Kraljevima treba napadač

Real Madrid poslao prvu ponudu za Kanea, otkriveni detalji

Edmir Škorić

Engleski reprezentativac Harry Kane jedan je od napadača koji su jako traženi ovog ljeta, a smatra se prvom željom Reala nakon što je postalo poznato da Karim Benzema odlazi u Saudijsku Arabiju.

Real Madrid se sprema za velike kadrovske promjene tokom ljetnog prijelaznog roka. Karim Benzema, Marco Asensio, Eden Hazard i Mariano Diaz spremni su da odu i uradiće to svakog časa. Svaki od njih je ofanzivac, pa je poznato da će napadačke akvizicije biti neophodne za Real.

Neki od transfera već su poznati i samo ih treba potvrditi. To je slučaj s transferima Judea Bellinghama iz Borussije Dortmund, koji bi trebao stajati 100 miliona eura, odnosno Joselua. 33-godišnjak će biti ekonomična opcija s obzirom na ispadanje Espanyola i očekuje se da će djelovati kao zamjena za prvog napadača.

Prvotno se činilo da će to biti Karim Benzema, no Francuz se odlučio preseliti u Saudijsku Arabiju.

Stoga, Real je morao da krene u potragu za novom devetkom. Kandidat broj jedan je Harry Kane, a španski radio Cadena SER donosi zanimljive detalje. Naime, Real je navodno ponudio 80 miliona eura, mada je to isuviše mala cifra s obzirom da Tottenham očekuje da svog kapitena proda za najmanje 100 miliona.

S druge strane, Kane bi mogao računati na trogodišnji ugovor i 11 miliona eura neto po sezoni.

No, nije on jedini igrač londonskog kluba za kojeg je Real zainteresovan. Riječ je o Kaiju Havetzu, igraču Chelseaja kojeg bi također bilo jako skupo potpisati. Nijemac je još uvijek mladi 23-godišnji nogometaš. Modri su na njega prije tri godine potrošili 80 miliona eura. Ugovor mu traje do 2025. godine.

“Mislim da će Real Madrid ovog ljeta potrošiti između 300 i 400 miliona eura. Bit će to potpuna revolucija", napisao je na Twitteru španski novinar Josep Pedrerol, koji najavljuje pravu transfer ofanzivu najtrofejnijeg evropskog kluba.

Kane je gotovo cijelu karijeru proveo u Tottenhamu s tim da je odlazio u nekoliiko navrata na posudbe, a u međuvremenu je postao najveća legenda kluba. Trenutno ima 32 gola na 49 mečeva ove sezone u svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Obara brojne rekorde, najbolji je strijelac u historiji Tottenhama, ali nikada nije osvojio trofej i sada želi da napokon ode u veliki klub gdje će moći da osvaja trofeje. Osim Reala želi ga i Bayern, ali vjeruje se da su Bavarci odustali od Engleza i da im je mnogo zanimljiviji Dušan Vlahović.

Kane je u dresu londonskih Pijetlova odigrao 435 utakmica i postigao je fenomenalnih 280 golova. Trofeji su izostali i čini se da je došlo vrijeme za rastanak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.