Šta se dešava u Madridu? Još dva zvučna odlaska, Perez tjera i čovjeka koji igra za 30.000 eura

Slijedi potpuna revolucija na Stadionu Santiago Bernabeu

Šta se dešava u Madridu? Još dva zvučna odlaska, Perez tjera i čovjeka koji igra za 30.000 eura

A. Čaušević

Sve sluti na famoznu 2009. godinu kada je Real Madrid imao vrijeme je pokazalo najbolji prijelazni rok u historiji fudbala. Florentino Perez je progledao i za kratko vrijeme se riješeva velikog broja igrača te ovog ljeta namjerava značajno osvježiti tim.

Florentino Perez je počeo da prikuplja sredstava za glamurozni prijelazni rok koji se sprema. Jedna era se završava i počinje nova. Ako neko zna kako raditi svoj posao to je prvi čovjek Kraljeva.

Real Madrid se tokom vikenda riješio čak četvorice zvučnih fudbalera. Dres Los Blancosa više neće nositi Karim Benzema, Eden Hazard, Mariano Diaz i Marco Asensio.

Bilo je poprilično emotivno na stadionu Santiago Bernabeu kada se opraštao Benzema poslije 14 godina, ali Perez je svestan da se nema vremena za žaljenje i da treba zasukati rukave.

Mediji bliski Realu tvrde da su eliminacija od Manchester Cityja i visoki poraz u revanš susretu polufinala Lige prvaka otvorili oči Perezu i da je vrijeme za određeni remont.

Oglasi

Nakon što je odlazak Benzeme, Hazarda, Diaza i Asensija donio uštedu od 75 miliona od plata, na Bernabeu se spremaju još tri odlaska.

Nacho je cijelu karijeru proveo u Realu, a kako sada stvari stoje odlučio je da napusti Kraljeve. Njegova naredna destinacija će biti Inter, ali čeka se kraj finala Lige prvaka kako bi se posao ozvaničio.

Kraljeve će napustiti i Dani Ceballos. Povrtak u Betis je za sada otopao iz ekonomskih razloga, ali vrlo je izvjesno da Carlo Ancelotti od naredne sezone neće imati na raspolaganju ovog veznjaka.

Perez je odlučio i da primora Jesusa Valleja na odlazak. Fudbaler sa najmanjom sedmičnom platom u Realu (30.000 eura) ima ugovor do 2025. godine i rado bi ostao, međutim prvi čovjek Reala je donio drugačiju odluku.

Kako sada stvari stoje ekipu će pojačati Jude Bellingham, a s nestrpljenjem se čeka i prava zamjena za Benzemu. Prva opcija je Harry Kane, dok se sve više spominje dolazak Kaia Havertza.

Posljednji glamurozan prijelazni rok Perez je realizovao još 2009. godine kada su u Real stigli Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Kaka i Xabi Alonso. Navijači Reala se ovog ljeta nadaju sličnom scenariju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi