Real Madrid krenuo po još jednu zvijezdu Bundeslige - kontakti su uveliko uspostavljeni

I Davies na meti Kraljeva

Real Madrid krenuo po još jednu zvijezdu Bundeslige - kontakti su uveliko uspostavljeni

Edmir Škorić

Real Madrid ima plan da dovede nekoliko vrhunskih igrača tokom ljetnog prijelaznog roka, a čini se da se najviše usmjerio prema Njemačkoj.

Jude Bellingham, veznjak Borussije Dortmund, doći će ubrzo u Madrid i bit će jedno od najvećih pojačanja Reala posljednjih godina. Osim Engleza, put Madrida iz Njemačke mogao bi i Kanađanin iz redova Bayerna.

Real se već obratio Bayernu sa upitom o Alphonsu Daviesu, sjajnom 22-godišnjem lijevom krilnom beku. Bayern nije voljan da ga proda, ali nije ni bio kategoričan po javljanju Reala, pa je ostavio mogućnost za poslovanje.

Davies ima ugovor do ljeta 2025. godine i odbio je da isti produži, što upravu Bayerna stavlja u tešku poziciju, te razmatra mogućnost da ga proda upravo ovo ljeto, kada već postoji ta mogućnost.

Prošle sedmice njegov agent Nedal Huoseh govorio je o neizvjesnom trenutku njemačkog kluba i budućnosti njegovog igrača:

"Haotičan je trenutak u Bayernu. Nisam siguran šta se događa. Čini se da ima previše nestabilnosti i neizvjesnosti. Možda je to bolje da malo pričekamo pa ćemo vidjeti šta i kako dalje", poručio je on.

Oglasi

Tokom sezone je i sam nogometaš znao reći da se u Minhenu osjeća previše usamljeno, dovodeći u pitanje kontinuitet u njemačkom klubu.

"Sam sam. Ni moja porodica ni moja djevojka nisu sa mnom", uvjeravao je u nekim izjavama vezanim uz život profesionalnog igrača.

Davies zna za interes Reasl Madrida i spreman je na promjenu. Članovi sportske uprave Real Madrida u dva su navrata boravili u Minhenu i pratili utakmice Bayerna i, prema nekim izvorima, razgovarali s igračevom pratnjom, odnosno obavljali uobičajeni terenski rad kako bi se upoznali s nogometašem, prije početka operacije tranfera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ono što je sigurno, Bayern nije klub koji će se lako odreći važnog igrača, pa bi Real Morao dobro da plati jer ipak Kanađanin ima dvije godine ugovora s Bavarcima, ali razne okolnosti mogle bi ipak dopriniejti dome da visina odštete bude "realna" i Madriđanima prihvatljiva.

Ove sezone Davies je ukupno odigrao 38 utakmica te je postigao tri gola uz osam asistencija. S Bayernom je uz dosta muke došao do petog naslova Bundeslige, a osvajao je ranije i Ligu prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Dovesti ce ga nikad!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi