FOTO: Liverpool FC

Odradio medicinske preglede

Alexis Mac Allister novi fudbaler Liverpoola! · Zvanično

Haris Zilić

Liverpool je dogovorio prvi ljetni transfer. Argentinski reprezentativac i bivši član Brightona, Alexis Mac Allister novi je igrač u svlačionici Redsa.

To je Liverpool ozvaničio prije nekoliko trenutaka kada je aregntinski reprezentativac prošao medicinske preglede.

U Liverpool dolazi iz redova Brightona gdje je pružao fenomenalne partije.

"Osjećaj je nevjerovatan. To je ostvarenje sna, nevjerovatno je biti ovdje i jedva čekam da počnem. Želio sam da budem u od prvog dana predsezone, tako da je dobro da je sve urađeno. Radujem se susretu sa saigračima", rekao je Mac Alister nakon potpisa i dodao:

"Bila je to fantastična godina za mene – Svjetsko prvenstvo, ono što smo postigli sa Brightonom – ali sada je vrijeme da razmislimo o Liverpoolu i pokušam biti bolji igrač i bolji čovjek svaki dan."

Alexis Mac Alister dolazi na Anfield nakon tri sjajne godine u Brightonu.

Prije Brightona igrao je za Boca Juniors i Argentinos Juniorse gdje je i počeo karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za reprezentaciju Argentine upisao je 16 nastupa, postigao jedan pogodak i sa Gaučosima je u Kataru osvojio titulu prvaka svijeta.

Visina transfera u redove Liverpoola iznosi oko 42 miliona eura, a ostali detalji će biti naknadno objavljeni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.