Svi čekaju da Liverpool predstavi Mac Allistera, a oni u tišini završavaju još dva transfera

Stižu još dva veznjaka

Svi čekaju da Liverpool predstavi Mac Allistera, a oni u tišini završavaju još dva transfera

E. Oštraković

Iza Liverpoola je užasna sezona bez ijednog osvojenog trofeja, a fudbaleri koje sa klupe predvodi Jurgen Klopp nisu uspjeli čak ni da izbore nastup u Ligi prvaka.

Ovo će biti veoma uzbudljiv ljetnji prijelazni rok za navijače Liverpoola jer očekuju brojna pojačanja u svom klubu.

Jurgel Klopp i novi sportski direktor Liverpoola Jorg Schmadtke imaju ogromnu podršku uprave kluba, a dobit će i sav novac za pojačanja koji požele.

Jasno je da će prvo pojačanje biti sjajni Argentinac Alexis Mac Allister koji je briljirao u dresu Brightona, ali je spreman da napravi korak naprijed u karijeri.

Iako se prvobitno govorilo kako će Liverpool platiti oko 60 miliona funti za Mac Allistera, otkriveno je da je njegova izlazna klauzula dosta manja.

Tako će Brighton njegovom prodajom u Liverpool zaraditi 40 miliona funti, a fudbaler će u novom klubu imati platu od 150 hiljada funti sedmično.

Oglasi

Ipak, ne misle Klopp i uprava Liverpoola tu stati sa pojačanjima, nego su već u pregovorima sa još dva vezna fudbalera.

Naime, majstor za transfere Fabrizio Romano objavio je da Liverpool pregovara sa Manu Koneom i Khephrenom Thuramom.

"Liverpool je bio u direktnim kontaktima sa agentima Manu Koneom i Khephrenom Thuramom. Čekaju se zvanične ponude.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zatražili su iz Liverpoola još malo vremena kako bi ozvaničili dolazak Mac Allistera, te onda krenuli završavati nove poslove", objavio je Romano.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi