Mac Allister se emotivno oprostio od navijača, poznato je i koliku platu će imati u Liverpoolu

Sve je spremno za transfer

Mac Allister se emotivno oprostio od navijača, poznato je i koliku platu će imati u Liverpoolu

E. Oštraković

Liverpool je sezonu završio bez osvojenog trofeja, a čak nisu izborili ni nastup u Ligi prvaka u narednoj sezoni.

Ovo će biti veoma uzbudljiv ljetnji prijelazni rok za navijače Liverpoola jer očekuju brojna pojačanja u svom klubu.

Jurgel Klopp i novi sportski direktor Liverpoola Jorg Schmadtke imaju ogromnu podršku uprave kluba, a dobit će i sav novac za pojačanja koji požele.

Već su čelnici Liverpoola krenuli pregovarati sa nekoliko fudbalera jer žele da spremno dočekaju početak prijelaznog roka, a to je 14. jun.

Mnogi engleski mediji tvrde da će prvo pojačanje Liverpoola ovog ljeta biti fudbaler Brightona Alexis Mac Allister.

Ovaj fudbaler je imao jako važnu ulogu u reprezentaciji Argentine koja je osvojila Svjetsko prvenstvo odigrano u Kataru.

Oglasi

Nakon posljednje utakmice koju je odigrao u dresu Brightona, Argentinac je viđen u suzama, te kako maše navijačima ovog kluba.

Poslao je i emotivnu poruku navijačima, koja jasno pokazuje da napušta ovaj klub.

"Kakva je ovo bila sezona. Jednostavno historijska. Bila je čast predstavljati Brighton na Svjetskom prvenstvu i postati prvi osvajač Mundijala kojeg je klub imao", napisap je Mac Allister, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Borili smo se za opstanak u ligi prije tri godine, a sada smo ovdje. Izborili smo historijski nastup u Evropskoj ligi. Svi smo "krivi" zato. Osjećam se ponosno. Idemo", napisao je Mac Allister.

Engleski mediji tvrde da će Brighton zaraditi oko 60 miliona funti za prodaju Mac Allistera, a plata koju će imati u Liverpoolu ovaj fudbaler bit će 150 hiljada funti sedmično.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1596891057
Pretjerano sa ovim platama ali vidjet ćemo hoće li se uklopiti u liverpool,dobar igrač nema šta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi