Dobro ga poznaju, a sigurno da on ima želju da ponovo zablista

Sprema se povratak Nardina Mulahusejnovića?

Samir Mlaćo
Prema pisanju medija u Sloveniji, bh. napadač Nardin Mulahusejnović se vraća u tu zemlju.

Prema pisanju medija u Sloveniji, bh. napadač Nardin Mulahusejnović se vraća u tu zemlju.

Naime, Mulahusejnović je iz FK Sarajevo otišao u ruski Dinamo iz Makhackale, a sada bi se trebao vratiti u FC Koper.

Slovenski mediji navode da je preostalo da se usaglase još mali deljati i da je povratak Mulahusejnovića skoro gotova stvar.

U Drugoj ligi Rusije Mulahusejnović je upisao 12 nastupa, a prethodno je za FK Sarajevo upisao 16 nastupa u prvenstvu uz tri pogotka. Jedan nastupa je dodao u Kupu BiH.

Slovenci navoda je završio epizodu u Rusiji, a spominju i sjajne partije u Sloveniji. Tačnije, u sezoni 2020/21 bio je prvi strijelac slovenskog prvenstva.

Osvajao je titulu prvaka sa NK Maribor, ali i HŠK Zrinjski.

Nastupao je i za Muru, GOŠK, Bratstvo...

Zanimljivo da je po odlasku sa Koševa bio povezivan i sa FK Željezničar. Nastupao je već ranije za omladinske selekcije kluba sa Grbavice, no nije bilo realno da ponovo dođe na Grbavicu, što tada i potvrdio za SportSport.ba.

"Ne znam ko objavljuje tu informaciju. Trenutno se odmaram nakon burne polusezone. U znak zahvalnosti navijačima i ljudima iz FK Sarajevo, ne bih prihvatio nikakvu ponudu FK Željezničar", rekao je tada korpulentni napadač.

Treba istaći da je Mulahusejnović bio i mladi reprezentativac naše zemlje, upisao je devet nastupa i postigao jedan pogodak. San mu je svakako bio dres 'A' selekcije, no teško da će mu se i ostvariti. Karijera nije išla po planu, ali svakako sada ima priliku da ponovo zablista, jer slovensku ligu itekako dobro poznaje.

Kako god, njegov gotovo sigurno novi klub će doživjeti velike promjene u igračkom kadru.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Klub su već napustili Milan Šimčak, Karlo Bilič, Rudi Požeg, Bright Edomwonyi, Žan Benedičić...

Koper je proteklu sezonu završio na šestom mjestu. Prvak je bila Olimpija iz Ljubljane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.