Nardin Mulahusejnović odabrao zanimljivu destinaciju - Dagestan je njegov novi dom
Doskorašnji napadač FK Sarajevo Nardin Mulahusejnović odlučio je prihvatiti ponudu iz ruske druge lige

Nakon odlaska iz FK Sarajevo

Nardin Mulahusejnović odabrao zanimljivu destinaciju - Dagestan je njegov novi dom

M. Šljivak

Doskorašnji napadač FK Sarajevo Nardin Mulahusejnović našao je novi klub, a ovaj 24-godišnji fudbaler karijeru nastavlja u Dagestanu, gdje je potpisao ugovor s ekipom Dinamo Mahačkale.

Nardin Mulahusejnović napustio je redove FK Sarajevo ove zime nakon samo nekoliko mjeseci provedenih u timu s Koševa.

Nakon velikog nezadovoljstva navijača njegovim nastupima ovaj 24-godišnjak je odlučio otići i klub s Koševa je potom objavio da je ugovor s njim sporazumno raskinut.

Mulahusejnović je imao brojne ponude za nastavak karijere. Na kraju se odlučio za interesantnu opciju i karijeru će nastaviti u Dagestanu.

Ovaj napadač novi je član ekipe Dinamo Mahačkala, tima koji se takmiči u drugom rangu ruskog fudbala i trenutno zauzima 11. mjesto na tabeli.

Posao s Mulahusejnovićem već je sklopljen. Uskoro će biti i službeno objavljen i stameni napadač će zaigrati za ekipu iz Dagestana.

Oglasi

Nardin Mulahusejnović je u prvom dijelu sezone ukupno u dresu FK Sarajevo odigrao 17 utakmica i postigao je tri pogotka uz dvije asistencije.

Prije dolaska na Koševo on je nastupao u Sloveniji za Muru, Koper i Maribor, a u našoj zemlji je igrao za Zrinjski, GOŠK i Bratstvo.

Ruski klub će biti novi izazov u karijeri ovog napadača,a treba istaći da je trener Dinama srbijanski stručnjak Goran Aleksić.

Ulogu predsjednika kluba vrši dobro poznati Gadzhi Gadzhiyev, čovjek koji je godinama vodio nekadašnjeg bogataša iz Dagestana, ekipu Anžija u čijim redovima su igrala neka od najvećih imena svjetskog fudbala poput Samuela Eto'oa, Roberta Carlosa, Emira Spahića.

Zahvaljujući činjenici da je Anži rasformiran 2022. godine, Dinamo je dobio licencu za nastup u drugom rangu ruskog fudbala i ko zna, možda ovaj klub u budućnosti dođe do nivoa kakav je imao velikan iz Mahačkale.

Promo

Top Komentari

user1639705257
Sad će on sa Khabib - om ... Međede gOnjati (:-
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi