Mulahusejnovića 'preselili' na Grbavicu: "U znak zahvalnosti ne bih prihvatio ponudu FK Željezničar"

Ističe da mnogo poštuje FK Sarajevo i njegove navijače

Mulahusejnovića 'preselili' na Grbavicu: "U znak zahvalnosti ne bih prihvatio ponudu FK Željezničar"

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović

Prelasci nogometaša iz FK Sarajevo u FK Željezničar nisu baš česta pojava, ali danas se spekulisalo da bi se uskoro mogao dogoditi jedan takav transfer. Međutim, to se neće dogoditi.

Nardin Mulahusejnović nedavno je napustio FK Sarajevo.

Planovi dviju strana nisu se ostvarili te je dogovoren prekid suradnje, a napadač kreće u nove izazove.

Danas su se pojavile spekulacije da bi Mulahusejnović karijeru mogao započeti u FK Željezničar, ali nije tajna da su Plavi s Grbavice u potrazi za pojačanjem u udarnoj postavi.

Kontaktirali smo Mulahusejnovića, koji je bio vrlo ljubazan, čak i iskren. Potvrdili su da je dobio mnogo upita od novinara, prijatelja i poznanika o tome da bi navodno trebao potpisati za FK Željezničar.

"Ne znam ko objavljuje ovu informaciju. Trenutno se odmaram nakon burne polusezone. U znak zahvalnosti navijačima i ljudima iz FK Sarajevo, ne bih prihvatio nikakvu ponudu FK Željezničar", 24. – kazao je za SportSport.ba godišnji ofanzivac.

Oglasi

Mulahusejnović je ponikao u NK Bratstvo Gračanica, ali je igrao i za HŠK Zrinjski, NK GOŠK, NK Maribor, FC Koper i Muru, odakle je stigao u FK Sarajevo.

U FK Željezničar stigao je kao kadet 2015. godine, a u ranijem razgovoru za SportSport.ba je priznao da je igrao na poziciji veznog igrača i da se nije snašao, te je odlučio brzo otići sa Grbavice.

U protekloj polusezoni Premier lige u bordo dresu upisao je tri pogotka i dvije asistencije u 16 utakmica.

U Sloveniji je također bio prvi strijelac lige, te prvak s NK Maribor, dok je u Premier ligi osvojio naslov s HŠK Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nastupao je i za mladu reprezentaciju naše zemlje, ali od nove polusezone kreće u nove izazove.

Koji će to klub biti, Mulahusejnović za sada nije mogao odgovoriti.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
bezveznjak, odigrao je nekoliko utakmica za nas. kaže nebi u želju, a bi li ga željo prihvatio, o tome ne razmišlja.
4 11
pjanke.sa
Odavno nisam vidio vecu neznalicu u napadu. Moze slobodno da predju u Zeljnjicara za kikiriki.
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti