Mnogi njemu bliski su na stadionu

Edin Džeko ima fantastičnu podršku u Istanbulu

Eldar Ganibegović

Edin Džeko večeras igra finale Lige prvaka s Interom protiv Manchester Cityja, a na stadionu u Istanbulu ima zaista veliku podršku.

Inter je ove sezone odigrao sjajnu sezonu u Ligi prvaka, te stigao do finala prvi put nakon 2010. godine kada je osvojio tripletu.

S četiri gola u Ligi prvaka ove sezone velike zasluge za to ima i bh. kapiten Edin Džeko, te se i večeras našao u početnoj postavi Intera.

Na Ataturk stadionu u Istanbul Edin ima zaista sjajnu podršku. Mnogi njemu bliski ljudi su na tribinama, te ga prate i podržavaju.

Na Instagramu je objavljena fotografija na kojoj su pozirali Aldin Džidić, Tarik Filipović i Senijad Ibričić.

Osim njih, tu je svakako i familija Edina Džeke. Otac Midhat, mama Belma, supruga Amra, sestra Merima, te djeca su na tribinama i pružaju svom sinu, suprugu, bratu i babi veliku podršku.

Džeko igra protiv svog bivšeg tima, Manchester Cityja, što je svakako još jedan motiv više da večeras postane treći bh. fudbaler s trofejem Lige prvaka.

Vidjet ćemo koliko Inter i Edin mogu u ovoj utakmici, a tekstualni prijenos uživo možete pratiti putem portala SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester City: Ederson, Ruben Dias, Stones, Ake, Gundogan, Haaland, Grealish, Rodri, De Bruyne, Bernardo Silva, Akanji,

Inter: Onana, Dumfries, Džeko, Martinez, Acerbi, Calhanoglu, Barella, Dimarco, Darmian, Brozović, Bastoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.