Pred finale Lige prvaka Turci donijeli veliku vijest o transferu Edina Džeke!

Dijamantu ističe ugovor s Interom

Pred finale Lige prvaka Turci donijeli veliku vijest o transferu Edina Džeke!

A. Čaušević

Gdje će Edin Džeko nastaviti karijeru? Odgovor na ovo pitanje Džeko već mjesecima prebacuje na klupsko rukovodstvo Intera, ali drugi klubovi ne sjede skrštenih ruku.

Nekoliko dana pred finale Lige prvaka pojavila se vijest da je Fenebahce pripremio odličnu ponudu za Džeku koji je u martu proslavio 37. rođendan.

Turski velikan je navodno pripremio ponudu od četiri miliona po sezonu, a za Dijamanta je spreman dvogodišnji ugovor. Hoće li doći do realizacije tog posla?

Pa pred finale protiv Manchester Cityja stigla je velika vijest. Turci tvrde da Džeko i nije previše zagrijan za dolazak u grad koji spaja Evropu i Aziju.

Naime, ugledni TRT je izvjestio kako Džeko ne želi napustiti Italiju radi školovanja svoje djece.

Oglasi

Posljednji put Džeko je o svojoj budućnosti govorio nakon što je zabio gol Milanu u polufinalu Lige prvaka što je otvorilo Nerazzurrima put ka finalu.

"Kada ću produžiti ugovor? To morate pitati čelnike kluba, to zavisi od njih", rekao je tada Džeko.

Već mjesecima se špekuliše da je jedan od preduslova za Džekin ostanak plasman u Ligu prvaka za sezonu 2023/24, a Nerazzurri su to već uradili kroz prvenstvo.

Za očekivati je da dvije strane za pregovarački stol stanu po okončanju finala te ipak pronađu zajednički jezik jer je jasno i da se Džeki ostaju u Interu.

Podsjećanja radi, Džeko nakon finala Lige prvaka neće imati previše vremena za odmor jer će se priključiti reprezentaciji BiH koju očekuju dva važna meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odnosno dueli protiv Portugala (Lisabon, 17. juni) i Luksembruga (Zenica, 20. juni).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusnog golgetera bi rado u svojim redovima vidjela i Monza kojom rukovode Silvio Berlusconi i Adriano Galliani, ali generalni dojam je da sada prednost imaju Nerazzurri.

Džeko je u Italiji od 2015. godine, u toj zemlji su rođena sva njegova djeca. Prvo kćerkica Una, zatim sin Dani, te još dvije kćerkice Dalija i Hana.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Hoce li prosjaci sa pomozi ba dobiti bar za ručak?
2 1
Taceoni
Ma jok ovaj nemrda iz Italije pa treba djecu po skoli vodati cccccc Amra samo prst digne i tišu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi