Ko bi rekao da igra finale Lige prvaka? U tunelu Ataturka nastala Džekina fotografija za historiju!

Meč karijere za Dijamanta

Ko bi rekao da igra finale Lige prvaka? U tunelu Ataturka nastala Džekina fotografija za historiju!

A. Čaušević

Edin Džeko se našao u startnoj postavi za finale Lige prvaka između Intera i Manchester Cityja, a prilikom dolaska na stadion nastala je fotografija koja je mnoge iznenadila. 

Džeko ima priliku da osvoji trofej o kojem je sanjao kao dječak i to protiv kluba u kojem je proveo dobar dio karijere i ostavio neizbrisiv trag.

Finale Lige prvaka je susret koji se ne može igrati svaki dan i igrači su obično pred meč takav karakatera skoncentisani i fokusirani na ono što slijedi.

Ipak, prilikom dolaska na stadion Kemal Ataturk Džeko je djelovao maksimalno opušteno kao da se uopšte ne radi o najznačanijem meču njegove klupske karijere.

Džeko je izgledao totalno opušteno kao da se radi o prijateljskom susretu, a ne finalu Lige prvaka

Široki osmijeh na Džekinom licu pokazuje da nema napetosti te da u susret ulazi bez napetosti što za Inter može biti samo plus, a za Manchester City veliki problem.

Džeko se našao u startnoj postavi Simeonea Inzaghija te će imati priliku da ispiše historiju Lige prvaka i to ako postigne gol.

Oglasi

Sarajlija je u martu proslavio 37. rođendan što znači da će ukoliko savlada Edersona postati najstariji strijelac u finalima najelitnijeg klupskog takmičenja.

Dosadašnji rekorder je čuveni Italijan Paolo Maldini (36 godina i 333 dana) koji je također zabio u Istanbulu i to kao kapiten Milana u porazu od Liverpoola 2005. godine.

Bit će interesantno za vidjeti da li će utakmica protiv Građana biti za Džeku posljednja u dresu Nerazzurra jer mu krajem mjeseca ističe ugovor. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Posljednjih dana se nagađalo o transferu u Fenerbahce, ali prema najavama iz Turske ta opcija je otpala jer Džeko želi ostati na Apeninima radi školovanja svoje djece.

Kapiten reprezentacije BiH je u Italiji od 2015. godine, a prije milanskog velikana nastupao je za Romu.

Top Komentari

user1676631476
Stvarno fotografija za historiju. Pod hitno je ubaciti u sve udzbenike.
0 3
Adrian
Ide Edersonu kroz uši jedna.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi