Teren napustio u 57. minuti

Treba li se Faruk Hadžibegić zabrinuti zbog razloga izlaska Edina Džeke?

Eldar Ganibegović

Edin Džeko večeras je igrao 56 minuta u finalu Lige prvaka, te je treneru Simoneu Inzaghiju sugerisao da napravi izmjenu. Treba li se zbog toga zabrinuti i Faruk Hadžibegić?

Inter i Manchester City večeras su odigrali finale Lige prvaka u Istanbulu, a engleski tim slavio je pobjedu rezultatom 1:0.

Junak pobjede Građana bio je Rodri koji je postigao pogodak u 68. minuti, a naš Edin Džeko igrao je za Inter do 57. minute.

Dijamant je igrao dobru utakmicu, a u 55. minuti je sjeo na teren i zatražio izmjenu, te je Simone Inzaghi na teren poslao Romelua Lukakua.

Kao što je poznato, sada Dijamanta očekuju nastupi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a treba li se zabrinuti Faruk Hadžibegić?

Kako su prenijeli italijanski mediji, Edin Džeko je izašao zbog male boli i umora u mišićima, što ne bi trebalo predstavljati problem na duge staze.

Jasno je da je utakmica bila vrlo intenzivna, te je Edinu Džeki očito ponestalo snage i on je u interesu svog tima na vrijeme zatražio izmjenu.

Dijamant se sada očekuje u Zenici gdje bi se u Trening centru N/FSBiH trebao pridružiti reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja se već četvrti dan priprema u ovom gradu.

Podsjetimo, za sedam dana, 17. juna, Zmajevi gostuju kod Portugala, dok će tri dana kasnije u Zenici ugostiti Luksemburg u okviru 3. i 4. kola kvalifikacija za EURO.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se Edina Džeke tiče, jasno je da neće doći raspoložen kakav je mogao biti da je Inter večeras pobijedio u Istanbulu, no bez sumnje će učiniti sve da pomogne kolegama u ove dvije važne utakmice. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.