Živ i zdrav

Pomoćnik Pepa Guardiole sinoć tokom proslave izgubio oca, danas je pronađen

Edmir Škorić

Manchester City je sinoć u Istanbulu pobijedio Inter sa 1:0 i tako na najbolji mogući način okončao sezonu, osvojivši tripletu.

Građani su odavno odbranili titulu u Premier ligi, potom su osvojili FA Kup, a šlag na kraju nevjerovatne sezone bilo je sinoćnje osvajanje Lige prvaka. Za Pepa Guardiolu svakako ne, ali za City je to bio historijski, prvi naslov u najelitnijem klupskom takmičenju.

Po završetku utakmice je uslijedilo veliko slavlje u taboru Cityja, ali pomoćniku Guardiole, Enzu Maresci, nije bilo lako jer je njegov otac nestao tokom slavlja.

Enzo Maresca je prijavio nestanak svog oca s kojim nije mogao da uspostavi vezu , ali je nekoliko sati kasnije pronađen živ i zdrav.

Za sada nisu objavljeni detalji o razlozima nestanka, ali najvažnije da je čovjek dobro. Naravno, Enzo Maresca je satima bio izvan sebe zbog straha da je njegovom ocu nešto bilo u turskoj prijestolnici.

Maresca je inače od jula 2022. godine jedan od članova Pepovog stručnog štaba. Prethodno je radio u Parmi, a kao igrač je nastupao za mnogo timova, uključujući Juventus, Fiorentinu, Sevillu, Olympiakos, Malagu, Sampdoriju, Palermo i Veronu.

Upravo je u Veroni 2017. godine okončao uspješnu karijeru, nakon čega se okušao u trenerskim vodama i za sada mu dobro ide, pošto je kao jedan od asistenata Pepa osvojio najvažnije takmičenje u nogometu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U prošlosti je upijao znanje od Vincenza Montelle i Manuela Pellegrinija, a nakon dobro odrađenog posla na klupi U23 selekcija Cityja, Guardiola ga je priključio svom stručnom štabu.

S obzirom da je njegovim dolaskom City odigrao najbolju sezonu u klupskoj historiji te istovremeno osvojio Ligu prvaka, FA Cup i Premiership jasno je da Maresca svoj posao radi izuzetno dobro.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.