Hladan tuš za Pepa Guardiolu od strane jednog od najvažnijih igrača Manchester Cityja

Ipak želi da ode?

Hladan tuš za Pepa Guardiolu od strane jednog od najvažnijih igrača Manchester Cityja

Eldar Ganibegović

Manchester City sinoć je po prvi put u historiji postao prvak Evrope, a dan nakon velikog uspjeha mediji objavljuju vijesti ne baš milozvučne za uši trenera ovog tima, Pepa Guardiole.

Ponovo je jedan gol odlučio u finalu Lige prvaka, a to je sinoć u Istanbulu bio onaj Rodrija iz 68. minute koji je donio trijumf Manchester Cityju protiv Intera.

Međutim, samo desetak sati nakon velikog slavlja, inostrani mediji objavili su vijesti koje se nimalo neće dopasti Pepu Guardiolu.

Naime, Ilkayu Gundoganu ističe ugovor na kraju ovog mjeseca. Pep Guardiola želi da ga produži i zadrži svog kapitena, ali čini se da Nijemac turskog porijekla to nema namjeru uraditi.

Kako je objavljeno, on je donio odluku da napusti klub nakon osvojene triplete ove sezone, te da će njegova naredna destinacija biti Barcelona.

Oglasi

Španski "Sport" piše kako će ovaj sjajni veznjak u Barceloni biti predstavljen i s njom potpisati ugovor već u toku ove sedmice.

"Fudbaler želi da čuje da li će biti važan, da li će igrati, na kojoj poziciji. A kada razgovaram sa njima, imam osećaj da svi žele da dođu u Barcelonu", rekao je Xavi Hernandez kada su ga pitali o dolasku Gundogana.

Podsjetimo, Gundogan je član Manchester Cityja od 2016. godine kada je stigao iz Borussije Dortmund, a još je igrao za Nuremberg i Bochum. 

Za njegove usluge zainteresovani su bili još upravo Borussia, te Arsenal, no čini se da je na kraju izbor pao na Barcelonu. 

Oglasi

Pep Guardiola u Ligi prvaka

Što se tiče Pepa Guardiole, njemu itekako znači ovaj trofej. Treći je to put u trenerskoj karijeri da osvaja Ligu prvaka, nakon što ju je osvajao dva puta s Barcelonom.

"Ovaj trofej je tako je*eno teško osvojiti. Znamo da ovo nije bila naša najbolja utakmica sada nemam snage da razmišljam o onom što slijedi", rekao je Guardiola u prvoj izjavi nakon utakmice.

Ujednoje Guardiola postao i jedini trener u historiji koji je sa dva različita kluba osvojio trostruku krunu u jednoj sezoni. Nakon sa Barcelonom 2009. godine, sada je isto uradio sa Manchester Cityjem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Guardioli su često prigovovarati i tražili dlaku u jajetu, međutim nakon osvojene Lige prvaka sa Cityjem jasno je da se Španac može smatrati najboljim trenerom u historiji.

Što se tiče Lige prvaka, trofejniji od njega je samo Carlo Ancelotti koji ima četiri naslova prvaka Evrope. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi