Kakav šok za Guardiolu! Šampanjac od proslave Lige prvaka se nije ni ohladio, a tri zvijezde odlaze

Kako će izgledati novi Manchester City

Kakav šok za Guardiolu! Šampanjac od proslave Lige prvaka se nije ni ohladio, a tri zvijezde odlaze

Admin Čaušević

Hoće li Manchester City imati istu ekipu kada bude branio Ligu prvaka? Dan nakon trijumfa u Istanbulu inostrani mediji najavljaju odlaske trojice zaista fantastičnih igrača.

Ukoliko su se oprostili od Manchester Cityja uradili su to na najbolji mogući način - osvajanjem Lige prvaka. Prema pisanju inostranih medija čak tri važna kotača napuštaju Manchester City.

Niti jedan između Ilkaya Gundogana, Bernarda Silve i Juliana Alvareza nije dao garancije da će i sljedeće sezone igrati na Etihadu kada su govorili o svojoj budućnosti.

"Moja budućnost? Još uvijek ne znam, još nisam donio konačnu odluku", kazao je Gundogan kojem ugovor ističe 1. mjeseca.

Sjajni veznjak koji je bio kapiten Građana u finalu do sada nije potpisao produženje ugovora, a teško da će to uraditi i u narednim sedmicama.

Oglasi

Mogući odlazak je najavio i Silva za kojeg se otimaju Barcelona i PSG. Odlazak Portugalca bi sigurno predstaljao ozbiljan udarac za Građane.

"Iskreno ne znam da li je ovo bila moja posljednja utakmica za City. Vidjet ćemo šta će se desiti u narednim sedmicama i mjesecima. Sada trebam proslaviti, uradili smo nešto posebno", rekao je Portugalac nakon finala Lige prvaka.

Alvarez koji je ušao u historiju pošto je u istoj sezoni osvojio Svjetsko prvenstvo i trostruku krunu je također najavio pakovanje kofera.

"Bila je ovo nevjerovatna godina i sretan sam zbog toga. Sada se priključujem reprezentaciji i odlazim na odmor i onda ćemo vidjeti šta će biti".

Alvarez je u martu produžio ugovor, ali kako je potpuno u drugom planu te priliku za igru dobija na kašičicu ozbiljno razmišlja o odlasku nakon svega jedne sezone u dresu Cityja.

Manchester City je pod vodstvom Guardiole stekao reputaciju kluba čiji se poziv ne odbija i sigurno je da eventualne odlaske Gundogana, Silve i Alvareza neće biti teško nadomjestiti jer Građani imaju ono najvažnije u modernom fudbalu - novac.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Trebalo ti je smradu 1074 miliona funti da nešto osvojiš , prevaro od trenera
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi