Ostaje na Grbavici

Hamza Gasal produžio saradnju s FK Željezničar!

Midhat Šljivak

Hamza Gasal i FK Željezničar danas su obnovili saradnju. Brzonogi ofanzivac na Grbavici ostaje do ljeta 2024. godine.

Hamza Gasal ostaje član FK Željezničar. Ovaj 20-godišnji krilni fudbaler je s Plavim dogovorio produžetak saradnje za još jednu sezonu.

Da na Grbavici ostaje do ljeta naredne godine potvrdio je i FK Željezničar.

"FK Željezničar i Hamza Gasal su potpisali produženje saradnje do ljeta naredne godine. Sretno, Hamza", poruka je iz redova Plavih.

Gasal je protekle sezone odigrao osam utakmica i postigao je tri pogotka. Imao je neugodnu povredu koja ga je odvojila od terena na nekoliko mjeseci.

On je na Grbavicu došao 2019. godine iz Akademije Sarajeva i vrlo brzo postao važan član seniorskog tima Plavih.

Gasal je ukupno Plave nastupio u 41 utakmici i ima učinak od četiri pogotka i pet asistencija.

Semir Štilić potpisao novi ugovor s FK Željezničar!

FK Željezničar i Semir Štilić nastavljaju saradnju. Plavi s Grbavice dogovorili su nastavak saradnje s ovim fudbalerom i ugovor je potpisan do kraja sezone 2023/2024.

"FK Željezničar i Semir Štilić su potpisali produženje saradnje do ljeta naredne godine. Sretno", saopšteno je iz FK Željezničar.

Iskusni 35-godišnji veznjak tako će ostati još jednu sezonu u plavom dresu. On je u prošloj sezoni odigrao 36 utakmica za tim s Grbavice na kojima je postigao devet golova i dodao deset asistencija. Ukupno je u dresu Želje odigrao 156 utakmica.

Semir Štilić je ponikao u redovima velikana s Grbavice. Prošao je sve omladinske kategorije i za prvi tim je nastupao do 2008. godine, nakon čega se otisnuo u evropsku avanturu.

Godinama je potom Štilić s dosta uspjeha igrao za poljski Lech Poznan, a nakon odlaska iz ovog kluba uslijedile su brojne avanture od kluba do kluba.

Nastupao je ovaj sjajni veznjak za ukrajinski Karpaty lviv, turski Gaziantepsor, poljske ekipe Wislu iz Krakowa i Wislu Plock, te kiparski APOEL.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Željezničar se vratio 2019. godine u jako teškoj situaciji za klub. Bilo je u jednom trenutku malih nesporazuma, ali je Štilić ostao vjeran plavoj boji kao i dan danas.

Štilić će sasvim sigurno biti vođa tima u narednoj sezoni u kojoj će Plavi pored prvenstva ponovo uzeti učešće i na evropskoj sceni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.