Bašić pojačao stručni štab sa dva nova imena
Hidić je već radio u klubu sa Grbavice

Jedan je povratnik na Grbavicu

Bašić pojačao stručni štab sa dva nova imena

Samir Mlaćo
FK Željezničar je danas potvrdio promjene u stručnom štabu prvog tima. Kako je SportSport.ba i najavio, nova imena su Amir Botonjić i Anel Hidić.

Amir Botonjić ima 42 godine i u dosadašnjoj karijeri radio je u Luftëtariju, Trikali, Domžalama, Brdama, Olimpiji i Radomlju gdje je sarađivao sa Nerminom Bašićem.

Anel Hidić se vraća u Željezničar nakon što je radio u libijskom Al-Ahliju i Veležu. Hidić će ponovo raditi kao kondicioni trener.

Hidić je radio u klubu sa Grbavice i dobro mu je poznata sredina.

Tako u prvom timu više neće biti Jadranka Bogičevića, te Adnana Behlulovića.

Amir Botonjić i Anel Hidić su novi članovi stručnog štaba FK Željezničar 🔵⚪ Amir Botonjić ima 42 godine i u dosadašnjoj...

Posted by FK Željezničar on Friday, June 16, 2023
Oglasi

Botonjić će zamijeniti prvog, a Hidić drugog, a u stručnom štabu ostaju pored Nermina Bašića, Jasmin Kolašinac i trener golmana Kenan Hasagić.

Podsjetimo, iz FK Željezničar su danas potvrdili dvojicu novajlija. Radi se o golmanu iz Slovenije, te defanzivcu koji stiže iz Prve lige FBiH.

FK Željezničar je tako danas potpisao ugovore sa dva nova igrača, a riječ je o Ajdinu Mulaliću, golmanu koji dolazi iz Domžala, te Draženu Dubačkiću, doskorašnjem defanzivcu Stupčanice.

Ajdin Mulalić je rođen 13. septembra 1994. godine u Bužimu. Branio je za omladinske selekcije bužimskog Viteza, a još kao junior 2011. godine odlazi u Domžale.

 Boravio je na posudbama u Zarici Kranj i Iliriji, a od 2017. godine je golman Domžala za koje je sakupio 155 nastupa. U sezoni iza nas branio je na 28 utakmica. Mulalić je potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Željezničar.

Dražen Dubačkić je rođen 8. oktobra 1999. godine u Milićima. Kao omladinac Vlasenice 2018. godine dolazi u Željezničar gdje je igrao za juniorski tim Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je član juniora koji su igrali Omladinsku Ligu prvaka. Seniorski fudbal igrao je u visočkoj Bosni, Slaviji, Drini, Tekstilcu, TOŠK-u i Stupčanici iz koje dolazi u naš tim.

Prošle sezone je odigrao 30 utakmica za drugoplasirani tim Prve lige Federacije BiH. Dubačkić će pojačati konkurenciju na stoperskim pozicijama, a potpisao je ugovor na dvije godine.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
U pitanju su djeca bosnjackih tesara, zidara, krovopokrivaca tj.gastarbajtera koje je davno sila prilika odvela u Sloveniju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi