Ugovor na tri godine

Matej Šakota napustio Dinamo i potpisao za Slaven

Midhat Šljivak

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Matej Šakota (18) napustio je zagrebački Dinamo i karijeru nastavlja u Slaven Belupu. S timom iz Koprivnice ovaj 18-godišnji ofanzivac potpisao je ugovor na tri godine.

Talentovani bh. fudbaler Matej Šakota napustio je redove zagrebačkog Dinama i potpisao je prvi profesionalni ugovor karijere s ekipom Slaven Belupa.

Šakota je s timom iz Koprivnice potpisao ugovor na tri godine uz mogućnost produžetka saradnje za još jednu dodatnu sezonu i već sutra će se priključiti pripremama prvog tima.

"Jedva čekam da se priključim momčadi i krenem s radom. Želim se što prije upoznati s idejama trenera i s novim suigračima i, naravno, od početka prvenstva krenuti s pobjedama", rekao je Šakora po dolasku u klub.

U Slavenu su također presretni što su uspjeli u svoje redove dovesti ovog talentovanog ofanzivca.

"Dobili smo izuzetno potentnog igrača za kojeg smatramo da može napraviti puno u našem dresu. Okomit je, traži igru jedan na jedan i voli dolaziti u završnicu. Može igrati na svim pozicijama u napadu, a prirodna mu je pozicija na lijevom krilu. Ispred njega je veliki posao te puno rada i odricanja na svakom treningu i utakmici. Želim mu dobrodošlicu i sreću u našem klubu", rekao je sportski direktor Dejan Šomoci.

Matej Šakota je prošle sezone odigrao 16 utakmica za juniorski tim Dinama. Imao je učinak od 10 pogodaka i 14 asistencija.

Karijeru je ovaj talentovani tinejdžer počeo u Zrinjskom. Prošao je sve omladinske kategorije Plemića, a u Dinamo odlazi u ljeto prošle godine.

Ipak, iako je igrao izuzetno za juniorski tim Modrih, odlučio se na odlazak iz kluba i početak seniorske karijere u redovima Slavena i vidjet ćemo koliko će dobiti šanse za igru kod Ricarda Moniza.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Šakota je prošao i sve omladinske selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine. U 32 nastupa zabio je pet pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.