Propada veliki transfer Dominika Livakovića
Dominik Livaković je fenomenalnim odbranama na Svjetskom prvenstvu u Kataru privukao veliku pažnju na sebe (Foto: EPA)

Španci odustaju

Propada veliki transfer Dominika Livakovića

Midhat Šljivak

Dominik Livaković (28) napustit će ovog ljeta zagrebački Dinamo, ali na kraju po svemu sudeći neće završiti u redovima španskog Villarreala. On je bio glavni kandidat Žute podmornice za mjesto prvog golmana, no posao je jako daleko od realizacije i ovaj tim je blizu potpunog odustajanja od transfera.

Dominik Livaković odlazi iz Dinama ovog ljeta, no još uvijek nije poznato gdje će 'jedinica' hrvatske reprezentacije nastaviti karijeru. Povezivao se s brojnim klubovima u proteklom periodu, a najkonkretniji je bio španski Villarreal.

Žuta podmornica je ponudila sedam miliona eura za usluge 28-godišnjeg čuvara mreže, Dinamo traži tri miliona više, što nije neka velika razlika, ali za sada je problem sam Livaković.

On je još uvijek neodlučan. Ponude mu stižu sa svih strana, žele ga timovi iz Engleske, Turske i Saudijske Arabije i ekonomski faktor bi na kraju mogao odlučiti u ovom slučaju.

Villarreal se finansijski vjerovatno ne može nositi s mnogo bogatijim klubovima koji žele ovog golmana. Među njima je navodno čak i Manchester United, ali usprkos svim pisanjima Livaković ne želi da se opterećuje gdje će nastaviti karijeru.

Oglasi

"Mene jedino interesuje meč s Nizozemskom u srijedu. Isključio sam se od svega i ne želim da mi takve stvari remete koncentnraciju. Pričat ćemo o tim stvarima nakon Lige nacija, a sada samo možemo o reprezentaciji", poruka je Livakovića.

Španci tvrde da bi nakon svega Villarreal mogao odustati od posla. Livakovića već dugo čekaju, on ih drži u neizvjesnosti i oni već u mislima imaju druge opcije za golmansku poziciju.

Dominik Livaković je karijeru počeo u omladinskim selekcijama Zadra. Kao 17-godišnjak je prešao u NK Zagreb, gdje je dobio i prve profesionalne minute karijere.

Od 2015. godine Livaković je član Dinama. Za Modre je odigrao 283 utakmice, ali došlo je vrijeme za rastanak i vidjet ćemo šta će ovaj 28-godišnjak odabrati.

S Dinamom je osvojio šest naslova prvaka Hrvatske, dva Kupa i dva hrvatska Superkupa. Biran je četiri puta za najboljeg hrvatskog golmana i sedam puta u idealnom timu prvenstva.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Od 2017. godine je i član reprezentacije Hrvatske. Za Vatrene je nastupio u 43 utakmice i može se pohvaliti sa srebrom i bronzom sa Mundijala u Rusiji i Kataru.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Protiv Spanije nije ni jednoga odbranio, ono u Kataru bila j eslucajnost koja se vise nece ponoviti. A i Hrvatska ce lagano a sigurno padati na listi UEFA i FIFA. Kada bi se igraci BiH onako borili kao oni iz susjedn e zemlje bili bi prvaci svijeta.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti