Dominik Livaković završio na profilu Fabrizija Romana, sada je svima jasno šta se dešava

Golman Dinama na pragu transfera

Dominik Livaković završio na profilu Fabrizija Romana, sada je svima jasno šta se dešava

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Dominik Livaković je glavna tema fudbalske javnosti jer će kako stvari stoje napustiti zagrebački Dinamo i po svemu sudeći karijeru nastaviti u Španiji. Da se tu nešto zaista "kuha" potvrdio je i ugledni novinar Fabrizio Romano.

Livaković je privukao veliku pažnju klubova iz najjačih evropskih liga svojim sjajnim izdanjem na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem prošle godine kada je s Hrvatskom došao do bronzane medalje.

Ovaj 28-godišnjak odlično brani već nekoliko sezona i u Dinamu, a jasno je da sada želi iskoristiti cijeli taj interes i napraviti iskorak u karijeri.

U januaru se povezivao čak i s Bayernom, ali od odlaska u Minhen nije bilo ništa. Nije htio da žuri s odlukom i čekao je kraj sezone, ali čini se da je već sada jasno u kojem klubu će Livaković nastaviti karijeru.

Već danima se piše o tome da će potpisati za Villarreal, te da španski klub pregovara s Dinamom već neko vrijeme.

Da se tu nešto zaista "kuha" potvrdio je i ugledni novinar Fabrizio Romano koji je inače izrastao u pravog stručnjaka za transfere. Rijetko kada promaši sa svojim informacijama, a ovaj put se i on dotakao Livakovića.

Oglasi

Romano tvrdi da je Villarreal zaista itekako zainteresovan za Livakovića, ali da klubovi još uvijek nisu došli do konačnog dogovora.

"Villarreal zaista želi Dominika Livakovića. Nema dogovora između klubova u ovoj fazi, ali je on na vrhu liste za novog golmana Villarreala. Španski klub je pokazao interes i za Davida Rayju, ali je on za njih preskup", poručio je Romano.

Španski mediji objavili su da je Villarreal nedavno poslao prvu ponudu za Livakovića u iznosu od sedam miliona eura, no Dinamo je to odbio.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zagrebački klub voljan je prodati 28-godišnjeg golmana, ali su poručili čelnicima Villarreala da moraju povisiti ponudu na deset miliona eura i da će transfer tada biti dogovoren.

S obzirom da je Livaković postao prioritet Žutoj podmornici na golmanskoj poziciji jasno je da cijena koju Dinamo traži ne bi trebala predstavljati problem. Također, Villarreal pregovara s Livakovićem oko detalja ugovora i sve bi trebalo biti finalizirano veoma brzo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi