Nesuđeni bh. reprezentativac neće u Dinamo, ali hoće u klub iz Lige petice

Sprema se transfer, slobodan je na kraju sezone

Nesuđeni bh. reprezentativac neće u Dinamo, ali hoće u klub iz Lige petice

S. Mlaćo
Nesuđeni bh. reprezentativac Bećir Omeragić na kraju ipak neće obući dres zagrebačkog Dinama. Naime, Omeragić je bio velika želja Zdravka Mamića, a i poslije odlaska Mamića iz kluba povezivao se sa Modrima.

On trenutno nosi dres Zuricha gdje pruža sjajne partije, a prema svemu sudeći karijeru će nastaviti u Ligi petice. Radi se o francuskom Montpellieru.

Tako navodi novinar Santi Aouna koji kaže da ovaj švicarski repreezntativac ima ugovor o kraaj sezone i besplatno će put Francuske.

Pored kluba iz Francuske, Omeragića žele i Hoffenheim, Burnelyev i Braga, no čini se da je on već izbarao.

Mamićeva velika želja bio je Omeragić i Dinamo ne bi štedio novac.

Odšteta njegovom sadašnjem klubu Zurichu trebala je iznositi 700.000 eura uz 10 posto od buduće odštete moguće Omeragićeve prodaje.

Oglasi

Posrednička naknada njegovim zastupnicima trebala je iznositi 1,6 milijuna eura, uz 15 posto buduće odštete od igračeve prodaje. Konačno, godišnja bruto plaća igraču trebala je iznositi 650.000 eura na ugovorni rok od 6 godina.

Ipak, sve je propalo, a zbog čega čelnici Dinama na kraju nisu doveli 21-godišnjeg defanzivca ostat će tajna.

Omeragić se ranije povezivao i sa Romom, te Milanom, ali ostao je Zurichu. Ove sezone upisao je 22 nastupa u svim takmičenjima.

Za reprezentaciju Švicarske ubilježio je četiri nastupa, a krajem 2020.godine kazao je da je izabrao Švicarsku i da je ponosan što je Švicarac.

"Rođen sam u Švicarskoj, imam švicarski pasoš i prošao sam sve omladinske selekcije ove zemlje. Ponosam sam što sam Švicarac", jasan je tada bio Omeragić.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi