Sjajan posao na Maksimiru: Dinamo besplatno dovodi bivšeg igrača Marseillea!

Stiže reprezentativac Tunisa

Sjajan posao na Maksimiru: Dinamo besplatno dovodi bivšeg igrača Marseillea!

Esmer Oštraković

Obzirom da Dinamo ima velike poteškoće sa dovođenjem igrača iz HNL-a, jer moraju skoro svako igrača da preplate u ovom klubu su smislili novu taktiku.

Naime, okrenuli su se dovođenju fudbalera iz drugih evropskih liga, tačnije u ovom slučaju fudbalera iz Francuske.

Nakon što je prošle sedmice doveden Maxime Bernauer iz francuskog drugoligaša Parisa za 1.2 miliona eura, sprema se i drugi transfer.

Tako će prema navodima inostranih medija novi igrač Dinama iz Zagreba postati Saif-Eddine Khaoui koji ima 28 godina i fudbaler je francuskog Clermonta.

Radi se o ekipi koja je prošle sezone bila jedan od hitova prvenstva, a na kraju su završili kao osmi na tabeli u domaćem prvenstvu.

Khaoui je reprezentativac Tunisa i igra na poziciji ofanzivnog vezni, a u prošloj sezoni postigao je sadm golova i upisao četiri asistencije.

Sve to je uradio u 34 utakmica, a od toga je od prve minute igrao na 23 susreta. Njegova cijena prema transfermarktu iznosi 1.4 miliona eura.

U Dinamo bi ovaj fudbaler trebao doći kao slobodan igrač, a naravno razlog je taj što mu ovog ljeta ističe ugovor sa Clermontom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Još uvijek nema konkretnih informacija oko toga koliko bi trebao zarađivati u Dinamu, ali navodno će to biti oko 500 hiljada eura godišnje.

Ovaj fudbaler je u Clermont stigao prije dvije godine iz Marseillea za 1.8 miliona eura, a prije toga igrao je za Tours.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi