Rice i Havertz blizu dolaska

Arsenal u novu sezonu ulazi s dva spektakularna pojačanja

Midhat Šljivak

Londonski Arsenal ispustio je titulu prvaka Engleske u prošloj sezoni. Topnici su bili u sjajnoj poziciji, ali kiksevi u finišu sezone su ih koštali i prvi kroz cilj je prošao Manchester City. Tim s Emiratesa ima velike planove za budućnost, a ovog ljeta bi mogli dobiti dva sjajna pojačanja i blizu dolaska su Declan Rice i Kai Havertz.

Arsenal silno želi nakon 20 godina uzeti titulu prvaka Engleske. Prošle sezone su bili veoma blizu, ali kiksevi u finišu sezone su ih koštali i Manchester City je to iskoristio i prvi je prošao kroz cilj.

Ipak, menadžer Mikel Arteta će u narednoj sezoni na raspolaganju imati još jači tim nego što je to bio slučaj u prethodnoj i priprema ekipu za novi napad na trofej.

Nova lica na Emiratesu vjerovatno će biti Declan Rice i Kai Havertz. Pregovori s igračima su prošli odlično, obojica su pristali doći u Arsenal, ali preostaje onaj teži dio posla - dogovor s klubovima.

Prva ponuda za Ricea ekipi West Hama iznosila je 80 miliona funti. Čekićari su to odbili i očekuju 20 miliona više, što će vjerovatno biti naredna ponuda Topnika.

Sve su šanse da će Rice veoma brzo postati član gradskog rivala, a mjesto boravka neće mijenjati ni Kai Havertz.

Fudbaler Chelseaja pristao je doći u Arsenal. Cijena bi trebala biti 75 miliona funti i vidjet ćemo hoće li njemački fudbaler na kraju zaista završiti na Emiratesu.

Havertz je želja i minhenskog Bayerna. Ipak, za razliku od Arsenala iz Minhena ne dolaze nikakve konkretne ponude na adresu ovog fudbalera.

Interesantno je svakako da je bavarski gigant bio zainteresovan i za Ricea. Pregovaralo se dugo, no na kraju od njegovog dolaska u Minhen neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal će novu sezonu Premiershipa započeti 12. augusta duelom protiv Nottingham Foresta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.