Real Madrid odustao od transfera, ali Havertz pravi veleizdaju!

Navodno je sve dogovorio sa Arsenalom

Real Madrid odustao od transfera, ali Havertz pravi veleizdaju!

Esmer Oštraković

Otkako je došao u Chelsea, Kai Havertz je jedan od najboljih igrača u ovoj ekipi, ali čini se da naredne sezone neće biti u dresu tima iz Londona.

U posljednjih nekoliko dana upravo Havertz se spominjao kao zamjena za Benzemu u Real Madridu, ali sada su se pojavile neke skroz druge informacije.

Naime, Real Madrid se povuka iz ove trke, vjerovatno svjestan da naredne sezone kao slobodnog igrača može dovesti Mbappea.

Sve to pokušat će iskoristiti ljuti rival Chelseaja, ekipa Arsenala koja je prošle sezone igrala sjajan fudbal i završila na drugom mjestu, odmah iza Manchester Cityja.

Ovu vijest prvi je prenio specijalista za transfere Fabrizio Romano koji tvrdi da Havertz želi da postane novi igrač Arsenala.

Oglasi

"Arsenal i Havertz održali su veoma pozitivne razgovore i fudbaler želi da se transfer dogodi. Chelsea želi 75 miliona funti. Real Madrid je odustao od transfera. Prioritet Arsenala je dovođenje Ricea", napisao je Romano.

Osim Romana brojni engleski mediji prenijeli su informaciju da je Havertz itekako zaiteresovan da postane novi fudbaler Arsenala.

Ipak, jedini problem pravi cijena koju je postavio Chelsea jer Topnici ne žele da plate više od 60 miliona funti za Havertza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane, kada je riječ o plati koju Havertz ima ona navodno neće biti problem, jer su Topnici spremni da mu ponude identične uslove.

Havertz iza sebe ima blijedu sezonu u Chelseaju, ali je bez dileme riječ o sjajnom igraču koji je prije dvije godine svojim golom u finalu Plavcima donio Ligu prvaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi