Na parkingu saigračima prodavao lažne markirane stvari: "Neki od njih su te noći upali u nevolje"

Bivši golman Arsenala

Na parkingu saigračima prodavao lažne markirane stvari: "Neki od njih su te noći upali u nevolje"

E. Škorić
Teme:

Graham Stack (41) imao je priliku da brani u Arsenalu. Član londonskog tima bio je od 2000. do 2006. godine, ali je upisao samo 10 nastupa jer je uglavnom išao na posudbe. Nije ostavio značajan trag iza sebe, ali se danas o njemu u medijima često spominju lude priče o tome kako je saigračima na parkiralištima prodavao falsifikovane markirane stvari.

Ovaj 41-godišnjak, koji je upisao nekoliko nastupa u Liga kupu za Topnike u sezoni kada su bez poraza osvojili naslov prvaka Engleske, rekao je da je prodavao sve - od majica i cipela do torbi i novčanika.
Njegovi saigrači nisu voljeli da idu u šoping i da obilaze radnje, pa im je on donosio markirane stvari i prodavao. No, problem je bio taj što te stvari zapravo nisu bile orginalne.

"Otišao sam na teren za trening s torbom punom Guccijevih proizvoda. Mladi momci su dolazili i kupovali stvari. Sjećam se da me je šef razvoja mladih i direktor akademije Liam Brady nazvao kako bi mi rekao: "Ovo nije Camden Market, ovo je nogometni klub Arsenal. Ne možeš prodavati robu na klupskom parkiralištu'".

Stack kaže da je prodao toliko robe svojim saigračima da su mnogi od njih upali u probleme sa svojim ženama kada bi se na božićnim zabavama sve one pojavile sa potpuno istom "dizajnerskom torbom".

"Bilo je prilično neugodno za momke jer su očito rekli svojim suprugama da su ušli u dućan posebno kako bi im kupili taj dar. Nepotrebno je reći da je nekoliko njih upalo u nevolje te večeri i da je nekoliko istina izašlo na vidjelo", rekao je nekadašnji golman Arsenala.

Bio je član Arsenalove najbolje generacije u historji koja je bez poraza došla do titule

Stack se nije uspio probiti u prvu momčad Arsenala i otišao je u Reading 2006. Sljedeće tri sezone proveo je u Championshipu, ali je skupio samo 19 ligaških nastupa s različitim ekipama prije nego što je prešao u škotski Hibbs.

Vratio se u Englesku tri godine kasnije i proveo ostatak svoje karijere u nižim ligama, osim osam utakmica u Indiji za Kerala Blasterse.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tu i tamo znao je da istakne svoje golmanske kvalitete, ali čini se da mu je puno bolje išlo u trgovini, gdje je bio neprikosnoven.

Interesantno da je Stack upisao i sedam nastupa za U21 reprezentaciju Republike Irske, ali vjerovatno nikada ne biste ni čuli za njega da nije bilo te priče o prodaji robe na klupskom parkingu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi