Uvijek uz Zmajeve

BH Fanaticosi u korteu krenuli prema stadionu

Edmir Škorić

Najvatreniji navijači bh. reprezentacija, BHFanaticosi, okupili su se u Lisabonu kako bi sa ostalim navijačima naše selekcije večeras podržali Zmajeve u najtežem mogućem ispitu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

BHF je još danas pjesmom napravio uvertiru, ali ono najbolje ostavili su za 90 minuta borbe u Lisabonu na stadionu Luz.

Tradicionalno, oni su u korteu krenuli prema stadionu Benfice. Obično su jako bučni, tako da ne sumnjamo da ćemo ih i večeras čuti bez obzira što će domaćin biti mnogo brojniji.

Naša selekcija je, podsjećamo, u prva dva kola ostvarila tri boda. Prvo smo dobili Island, pa izgubili od Slovačke.

Poslije duela sa Portugalom, slijedi nam povratak u BiH, pa onda u Zenici okršaj sa Luksemburgom u 4. kolu kvalifikacija za EP.

Popularni Zmajevi nisu stigli ni trenirati na La Luzu, već tu uradili na sarajevskoj Grbavici, a jutros je u lisabonskom hotelu obavljen aktivacijski trening, zbog prethodnih tehničkih problema jer je reprezentacija put Lisabona krenula kasnije u odnosu na predviđeni termin.

Korteo Fanaticosa u Portugalu

Ovaj put Hadžibegić je pozvao tačno onoliko igrača koliko ih se može naći u zapisniku, pa puni sastav reprezetnacije BiH za duel sa Portugalom izgleda ovako:

Golmani: Vasilj (1), Šehić (12), Pirić (22).

Odbrana: Miličević (2), Barišić (3), Gazibegović (4), Kolašinac (5), Saničanin (6), Ahmedhodžić (16), Dedić (21).

Vezni red: Prcić (8), Pjanić (10), Cimirot (13), Tahirović (14), Hadžiahmetović (18), Varešanović (19), Stevanović (20).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napad: Menalo (7), Prevljak (9), Džeko (11), Bilbija (15), Kodro (17), Hamulić (23).

Još uvijek čekamo na zvanične sastave kako bismo vidjeli s kakvom ekipom će se Hadžibegić suprostaviti Portugalcima koji su ogromni favorit.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.