BHF već pravi spektakl u Lisabonu

Podrška neće izostati ni ovaj put

BHF već pravi spektakl u Lisabonu

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Lisabonu igra protiv domaće selekcije Portugala treći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine igra u Njemačkoj.

Na Luz stadionu u Lisabonu imaćemo bez ikakve sumnje najteži ispit u kvalifikacijama. Portugalci veliki favoriti, ali Zmajevi nisu došli sa bijelom zastavicom.

Ono što bi mogao da bude naš adut kao i uvijek su sjajni navijači, koji će večeras bodriti reprezentativce na putu do malog čuda, a u ovom trenutku bismo mnogi potpisali i bod protiv sile kakva je Portugal.

Bh. navijači su još jučer stigli u Lisabon, a danas ih je sve više u centru portugalske prijestolnice. Atmosfera među njima je jako dobra, uživaju u suncu i čekaju još jednu utakmicu najdraže reprezentacije.

Također, BHFanaticosi na visini zadatka i oni satima prije početka utakmice prave sjajnu atmosferu u Lisabonu.

Podrške neće izostati, iako jasno nećemo moći lako da pariramo mnogo brojnijoj domaćoj publici.

Oglasi

Utakmica se igra večeras od 20:45 sati po centralnoevropskom vremenu, te se nadamo da naša selekcija može napraviti iznenađenje i pobijediti selekciju Portugala.

U našoj grupi prvi meč ovog kola odigrali su danas Luksemburg i Lihtenštajn, a Luksemburg je slavio sa 2:0, dok će od 20:45 na Islandu biti odigran duel istoimene domaće selekcije i Slovačke.

Već za tri dana na rasporedu su utakmice trećeg kola u našoj grupi. Bosna i Hercegovina će dočekati Luksemburg, Portugal će u goste kod Islanda, dok će Slovačka kod Lihtenštajna.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, jučer su Zmajevi imali velikih problema oko prijevoza u Portugal, pa su tek kasno sinoć doputovali. Propustili su sinoćni zvanični trening i press konferenciju, ali sve će to biti zaboravljeno ako večeras odigraju onako kako znaju...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi