Još dva Portugalca otpala za večerašnji duel protiv Zmajeva

Selektor ih nije prijavio

Još dva Portugalca otpala za večerašnji duel protiv Zmajeva

Eldar Ganibegović

Od ranije je poznato kako Goncalo Ramos neće igrati za Portugal protiv Bosne i Hercegovine, a sada smo saznali imena još dva igrača ove selekcije koji večeras neće nastupiti protiv izabranika Faruka Hadžibegića.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras nastavlja kvalifikacije za EURO utakmicom 3. kola u Lisabonu protiv Portugala.

Na papiru je ovo i najteža utakmica u ovoj kvalifikacionoj grupi, s obzirom na to da je gostovanje Portugalu jedno od najtežih u Evropi i na svijetu.

Zmajevi se sigurno neće predati i na krilima navijača koji su pristigli u glavni grad Portugala pokušat će napraviti iznenađenje i u domovinu donijeti tri boda.

Bez obzira na to koliko Portugal zvijezda ima u timu, sigurno da je malo laknulo kada je postalo poznato kako Goncalo Ramos neće nastupiti večeras.

Oglasi

Ovaj fudbaler je s 27 golova minule sezone i najbolji strijelac među Portugalcima, dok je za reprezentaciju na sedam utakmica postigao četiri pogotka.

Osim njega, večeras dres Portugala neće obući ni Renato Sanches i Toti Gomes. Selektor Roberto Martinez nije ih prijavio za večerašnju utakmicu, s obzirom na to da je ograničenje UEFA-e 23 igrača. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, u prva dva kola Portugal je osvojio maksimalnih šest bodova pobjedama protiv Luksemburga i Lihtenštajna, dok su Zmajevi pobjedom nad Islandom i porazom protiv Slovačke stigli do tri boda.

Nadamo se da će taj broj večeras makar za jedan biti veći od tri, a utakmica na Luz stadionu počinje od 20:45 sati po centralnoevropskom vremenu. 

Top Komentari

Drakula
IDEMO PORTUTAL KARAJ ******NDERE
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti