Tim sa Koševa saznao protivnika

FK Sarajevo ako prođe u 2. pretkolo mora na dalek put

Esmer Oštraković

Bosnu i Hercegovinu će na evropskoj sceni predstavljati i ekipa Sarajeva koja očito ima velika očekivanja od naredne sezone.

U sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu danas je održan i žrijeb drugog pretkola Konferencijske lige, te je potencijalnog protivnika saznala ekipa Sarajeva.

Bordo tim je bio nosioc u žrijebu, a to je naravno značilo lakšeg protivnika što je jako dobro za fudbalere i struku FK Sarajevo. Nažalost nisu ga dobili. 

UEFA je jutros objavila moguće protivnike FK Sarajevo, a to su bili pobjednici utakmica:

Petrocub -Hincesti
Ararat - Egnatia
Torpedo - Belaz

Osim pobjednika ove tri utakmice Sarajevo može igrati i protiv Sepsija, te Aktobea.

Voljom žrijeba odlučeno je da ukoliko prođe u drugo pretkolo ekipa Sarajeva igra protiv protiv kazahstanskog Aktobea. S njima će igrati ako eliminišu Torpedo iz Gruzije.

Treba istaći i to da je jučer tim sa Koševa saznao i svog protivnika u 1. pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a to je Torpedo Kutaisi iz Gruzije.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prve utakmice prvog pretkola igrat će se 13. jula, a revanši sedam dana kasnije.

Bordo klub je na papiru svakako favorit, no valja to dokazati i na terenu i izboriti učešće u drugom pretkolu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.