Cilj čelnika Sarajeva je jasan: Poznate sudbine Vrančića i Jelića Balte?

Blizu su ostanka na Koševu

Cilj čelnika Sarajeva je jasan: Poznate sudbine Vrančića i Jelića Balte?

Endin Čaušević

FK Sarajevo priprema se punom parom za početak nove sezone, a u klubu rade itekako i kada su u pitanju nova pojačanja. No, ono što može radovati navijače ovog tima jeste da se Mario Vrančić i Ivan Borna Jelić Balta danas priključuju ekipi i kako stvari stoje i naredne sezone bi mogli nositi dres Sarajeva.

Vrančić je igrao drugi dio prošle sezone u Sarajevu na posudbi iz Rijeke i ostavio je dobar utisak, te nije čudo što na Koševu žele da zadrže u svojim redovima nekadašnjeg bh. reprezentativca.

Ovaj 34-godišnjak s Rijekom ima ugovor do kraja iduće sezone, ali kako stvari stoje mogli bismo ga gledati u dresu Sarajeva i u narednoj sezoni.

Kako nezvanično saznajemo Vrančić bi se ubrzo trebao priključiti ekipi jer ima dogovor o posudbi do kraja ovog mjeseca, no u klubu se radi punom parom na njegovom ostanku.

Očekuje se da u narednim danima situacija bude riješena i Vrančić će najvjerovatnije ostati na posudbi u Sarajevu i iduće sezone što bi za ovaj klub sigurno bila odlična stvar.

No, pored Vrančića na Koševu bi mogao ostati i Jelić Balta koji je također igrao u Sarajevu na posudbi do kraja sezone.

Oglasi

Jelić Balta je ugovorom vezan za Wislu iz Krakowa i on će bi se također trebao uskoro priključiti ekipi Sarajeva jer i njegova trenutna posudba važi do kraja ovog mjeseca.

Nezvanično saznajemo da u Sarajevu žele da Jelić Balta ostane u klubu, te je on u pregovorima s Wislom oko sporazumnog raskida ugovora, a nakon toga bi trebao potpisati saradnju s ekipom s Koševa.

Očekuje se da statusi Vrančića i Jelića Balte budu riješeni u narednim danima, a sigurno je da je za Sarajevo svakako pozitivno što su veoma blizu toga da ovaj dvojac i iduće sezone nosi dres ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vrančić je u drugom dijelu prošle sezone upisao 14 nastupa u dresu Sarajeva, zabio je jedan pogodak i dodao tri asistencije.

S druge strane Jelić Balta je odigrao 13 utakmica u dresu bordo kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Mene samo zanima odakle njima tolike pare??? Dok jedni prose i kradu humanitarnu pomoc drugi trose milione. Kako to?
4 1
789012455
Bravoooo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti