Hoće li na Koševo stići nova akvizicija iz Južne Amerike? Ne stolu je (ne)dovoljna ponuda!

Kevin Viveros na radaru FK Sarajevo

Hoće li na Koševo stići nova akvizicija iz Južne Amerike? Ne stolu je (ne)dovoljna ponuda!

Admin Čaušević

Dovođenje Renana Oliveire se za Sarajevo ispostavilo kao puni pogodak. Brazilac je u pravom smislu pojačanje za Bordo tim, a u ostatku prijelaznog roka na Koševo bi mogao stići još jedan ofanzivac iz Južne Amerike. 

Sarajevo je do sada angažovalo pojačanja u defanzivnoj liniji, a u toku je proces završavanja angažmana još dvojice fudbalera, odnosno golmana i defanzivca.

Matej Delać će se početkom sedmice pojaviti na ljekarskim pregledima i postat će novi član koševskog premijerligaša, dok će potpisati i 25-godišnji štoper Vinko Soldo.

Kada je u pitanju ofanzivni dio tima Bordo tim radi na dovođenju i ofanzivno orijentisanih igrača, a na meti je i Kolumbijac Kevin Viveros.

Sluteći po informacijama iz Kolumbija Sarajevo je poslala ponudu koju za sada nije dovoljna te se Kolumbijci nadaju novom "pojačanom" prijedlogu iz Titove 38b.

Oglasi

Ovaj 23-godišnjak čija je vrijednost procijenjena na 750.000 eura je trenutno igrač Deportivo Calija, dok je ugovorom vezan za Carabobo FC.

Bordo tim je poslao ponudu na adresu Caraboba, ali u Deportivu koji imaju pravo otkupa nisu zadovoljni te se nadaju da će naredna ponuda biti izdašnija.

U posljednjih godinu za višestrukog prvaka BiH kupovanje igrača nije strana pojava, pa je tako nedavno 100.000 eura plaćen Amar Beganović za poziciju desnog beka.

Prema nezvaničnim informacijama zimus je 170.000 eura plaćen Renan Oliveira koji je sa devet golova za polusezonu počeo da opravdava uloženi novac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim spomenutog Beganovića na raspolaganju Mirzi Varešanoviću od početka priprema su još dva pojačanja i to Samir Zeljković i Elvir Duraković.

Inače, proteklih dana FK Sarajevo je dobio i pojačanja u sportskom segmentu. Tako je Nemanja Tešić imenovan za šefa skuating službe, dok je Armin Čaušević koji je zadužio funkciju direktora za strategiju i razvoj.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Lijepo je biti najveci klub u drzavi. Traze igrace i salju ponude kao sto radei svi najveci klubovi svijeta, dok drugi traze otpatke po smetljistu i sanjaju bod protiv Sarajeva. Iskrene cestitke!
6 1
Jara10
Na svaki pozitivan komentar o Sarajvu uvijek vise dislajkova nego lajkova hahahah kako mrzim ovaj plavi portal
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti