Mečevi se igraju u julu

UEFA potvrdila satnicu i stadione samo pojednih mečeva bh. klubova u Evropi!

Admin Čaušević

Na zvaničnoj stranici UEFA-e potvrđeni su termini samo pojednih mečeva bh. predstavnika u Evropi. BiH će u Ligi prvaka predstavljati Zrinjski, a u Konferencijskoj ligi Borac, Sarajevo i Željezničar.

Početkom sedmice četiri bh. kluba saznali su rivale u evropskim takmičenjima, a još uvijek nisu poznati tačni termini kao i lokacije odigravanja susreta.

Prema informacijama dostupnim na zvaničnoj stranici UEFA-e jedini bh. klub koji za sada zna termine mečeva je FK Sarajevo.

Bordo klub će u prvom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv Torpeta Kutaisaji, a prvi susret je na programu u Gruziji.

UEFA je potvrdila da će se utakmica igrati na stadionu Ramas Shengelija i to 13. jula od 19 sati po centralnoevropskom vremenu.

Sarajevo i Torpedo će svoj revanš susret igrati 20. jula, na stadionu Asim Ferhatović Hase sa početkom u 21 sat.

Željezničar će za rivala imati Dinamo iz Minska. Prva utakmica ova dva rivala je na rasporedu 13. jula na stadionu Grbavica sa početkom u 20:30.

Sa Grbavice su otkrili da će se revanš susret igrati u Bakuu uslijed UEFA-ine suspenzije Bjelorusiji, ali je preostalo sačekati zvaničnu potvrdu od strane evropske fudbalske federacije.

Inače, prvi na teren od bh. klubova će Zrinjski. Plemići kao prvaci BiH će svoje gostovanje u Armeniji ekipi Uratuta igarti 11. ili 12. jula.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, UEFA još uvijek nije potvrdila termine i mjesta odigravanja prvih utakmica Zrinjskog u Evropi za sezonu 2023/24.

Borac će igrati mečeve drugog pretkola Konferencijske lige. Banjalučani će za rivala imati Austriju iz Beča, a teremini mečeva planiranih za 27. juli i 3. august još nisu potvrđeni od strane UEFA-e.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.