I Lovre Rogić među kandidatima za gol FK Sarajevo

Pregovori traju

I Lovre Rogić među kandidatima za gol FK Sarajevo · Saznajemo

Midhat Šljivak

FK Sarajevo u potrazi je za golmanom. Nekoliko imena povezuje se s dolaskom na Koševo, a među njima je, kako saznaje SportSport.ba i 27-godišnji hrvatski golman iz Šibenika Lovre Rogić.

FK Sarajevo ovog ljeta pojačava golmansku poziciju. Prvi izbor između stativa Bordo tima bio je Matej Delač, ali do dogovora s ovim čuvarom mreže nije došlo, pa se Sarajevo okrenulo drugim opcijama.

Novi golman Bordo tima mogao bi postati hrvatski golman Lovre Rogić. Radi se o 27-godišnjaku koji je prošle sezone branio za Šibenik.

Kako saznaje SportSport.ba, kontakti između Rogića i FK Sarajevo su uspostavljeni. Pregovara se o njegovom dolasku na Koševo i neće biti iznenađenje ako poziciju 'jedinice' preuzme upravo on.

Rogiću ugovor sa Šibenikom ističe 30. juna, a nedavno se povezivao s dolaskom u redove aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski.

Oglasi

Hrvatski mediji tada su pisali da je on prihvatio poziv Plemića. Ipak, to očigledno nije slučaj jer je 27-godišnjak trenutno mnogo bliže dolasku u Sarajevu.

Lovre Rogić je protekle sezone branio u 34 utakmice za Šibenik. Primio je 44 pogotka, a devet puta je mrežu uspio sačuvati netaknutom.

Prije Šibenika ovaj golman branio je boje NK Primorac Biograd, te njemačkih niželigaša Kalbacha i SG Kelkheima.

Pored Rogića, Sarajevo pregovara i s još jednim hrvatskim golmanom. To je Ivan Čović iz Slaven Belupa s kojim se također razgovaralo o potencijalnom dolasku na Koševo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 32-godišnjak je također ostao bez ugovora s hrvatskim klubom, a za razliku od Rogića on ima nešto više iskustva jer je pored nekolicine hrvatskih klubova branio i u inostranstvu za grčki Apollon i rumunski Sepsi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slobtz77
Pa **** li vam ovi golmani familiju uzmite ove polovne golmane iz Hrvatske.Imate dva super golmana za naše golmane nema mjesta.Fujjj
2 1
komentator1
Ljudi nabijaju komplekse cijeloj ligi. I ovaj cetnickosugavicki savez and se digao protiv Sarajeva
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi