Bilo je 1:1

Široki Brijeg iza zatvorenih vrata remizirao s Hajdukom

Eldar Ganibegović

Prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za novu sezonu danas je NK Široki Brijeg odigrao protiv splitskog Hajduka, a krajnji rezultat glasio je 1:1.

Trening utakmica između Hajduka i Širokog Brijega odigrana je danas na Poljudu i bila je zatvorena za javnost.

Pogodak za Bijele postigao je Yassine Benrahou u 29. minuti, a pogodak za poravnanje i konačan rezultat postigao je Stephen Chinedu u 83. minuti utakmice. 

Chinedu je tako na najbolji mogući način upisao debi za Široki Brijeg i sve su prilike da će predstavljati ozbiljno pojačanje za ovaj klub.

Ova utakmica bila je i neslužbeni debi novog trenera Širokog Brijega, Marijana Budimira.

Širokobriježani inače nakon prvog dijela priprema idu na Kupres. Gore će trenirati u razdoblju od 5. do 12. jula i odigrati dvije pripremne utakmice, 8. jula protiv HŠK Posušje i 12. jula protiv FK Tuzla City.

Završni dio priprema bit će odrađen u Širokom Brijegu. Do početka nove sezone bit će odigrane još dvije dogovorene pripremne utakmice, 16. jula protiv HNK Tomislav - Tomislavgrad te glavna provjera protiv FK Velež Mostar 22. jula. Mjesta odigravanja ovih utakmica bit će naknadno objavljena.

Prijateljska utakmica:

Hajduk - Široki Brijeg 1:1 (Benrahou 29'; Chineda 83')

HNK Hajduk: Silić, Đolonga, Ferro, Šarlija, Hrgović, Lauš, Grgić, Dolček, Sahiti, Benrahou, Livaja (još su igrali: Buljan, Krolo, Capan, Jurić-Petrašilo, Prpić, Melnjak, Pukštas, Krovinović, Brajković, Kalik, Ćubelić, F. Čuić, Antunović. TRENER: Ivan Leko

NK Široki Brijeg: T. A. Tomić, Pranjić, Barišić, Vukoja, Kpan, Lukić, Musa, Lasić, Gašpar, Ćavar, Kuprešak (još su igrali: Puljić, Slišković, Martić, Prusina, Šuto, Dadić, M. Matić, Lovrić, T. Tomić, Taraba, Lovrić, Vukelić, Bagarić, J. Jelić, F. Matić, F. Medić, Zubac, Chinedu. TRENER: Marijan Budimir

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.