Plemići se bude: Zabili su tri gola u Varaždinu i ostvarili trijumf u pripremnom meču
Foto: HŠK Zrinjski

Bitna pobjeda za samopouzdanje

Plemići se bude: Zabili su tri gola u Varaždinu i ostvarili trijumf u pripremnom meču

Eldar Ganibegović

Danas je u Varaždinu odigrana prijateljska utakmica između domaćeg istoimenog kluba i prvaka Bosne i Hercegovine, Zrinjskog. Igralo se dva puta po 60 minuta, a krajnji rezultat glasio je 1:3.

Prvi kakav takav pokušaj bilježimo u 22. minuti kada je potegao Sabljić, ali nije bilo promjene rezultata.

Tri minute kasnije hrvatski tim dolazi do vodstva. Soldo je bio nemoćan, a Brodić pogađa za 1:0 i prednost Varaždina.

Zrinjski je do izjednačenja mogao u 37. minuti. Petar Mišić je pucao iz slobodnog udarca, a Zelenika, golman Varaždina, brani uz pomoć prečke

Igrala se 51. minuta kada je Brodić zatresao mrežu Zrinjskog, no sviran je ofsajd, a nakon toga se Plemići bude i do kraja su igrali fantastično.

Redale su se šanse i pokušaji prije svega Bilbije i Jukića, da bi do izjednačenja izabranici Krunoslava Rendulića stigli u 70. minuti kada je Kiš pogodio na asistenciju Ćorluke.

Oglasi

Drugi gol visio je u zraku, a došao je tačno u stotoj minuti. Jukić je bio asistent, a mrežu tima iz HNL-a pogađa Tičinović.

Nakon gola Kiš je upisao i asistenciju i to za Malekinušića koji je postavio konačnih 3:1 u 114. minuti utakmice.

Loša stvar po Zrinjski je što je Jukić morao izaći zbog povrede, a vidjet ćemo kakve je prirode povreda koju je zadobio.

Zrinjski je utakmicu počeo u sljedećem sastavu: Soldo, Memija, Barišić, Senić, Marin, Stanić, Čanađija, Hrvanović, Ivančić, Mišić, Sabljić. Tokom utakmice napravljen je veći broj izmjena. 

Sljedeća utakmica za Zrinjski slijedi u srijedu, 28. juna, kada će u Zagrebu imati prijateljski ogled protiv domaće Lokomotive.

Prijateljska utakmica:

Varaždin - Zrinjski 1:3 (Brodić 25'; Kiš 70', Tičinović 100', Malekinušić 114')

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
Br 1 klub na Balkanu.
1 2
pero98
Šteta da sa Zrinjski ne odigra sa nama (Rijekom) generalku pred prvenstvo i europske utakmice.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi