Stephen Chinedu stigao u Premijer ligu!

Zvanično predstavljan

Stephen Chinedu stigao u Premijer ligu!

Admin Čaušević

U novoj sezoni Premijer lige gledat ćemo još jedno novo lice. U pitanju je 23-godišnji napadač iz Nigerije, Stephen Chinedu.

NK Široki Brijeg je zvanično potvrdio dovođenje Chinedua na Pecaru, a Nigerijac nije krio zadovoljstvo zbog svog dolaska u najjači rang bh. fudbala.

"Dolazak u Široki Brijeg za mene je veliki iskorak u karijeri. Vrlo dobro poznajem sredinu u koju dolazim", rekao je Chinedu na predstavljanju te nastavio:

"Imamo mladog trenera koji je nevjerovatan profesionalac s vizijom i visokim ciljevima. Vjerujem kako možemo imati jednu od najboljih sezona i ponovno biti u samom vrhu."

"Lično ću dati svoj maksimum i opravdati ukazanu priliku", dodao je novi napadač Širokog Brijega za zvaničnu stranicu bivšeg bh. prvaka.

Oglasi

🆕✍🏻 | Stephen Chinedu je Plavo-bijeli Stephen Chinedu stavio je svoj potpis na trogodišnji ugovor s Plavo-bijelima i...

Posted by NK Široki Brijeg on Tuesday, June 20, 2023

Ovaj 23-godišnji robusni nigerijski napadač na Pecaru stiže nakon vrlo dobre sezone u NK Solin. U dresu člana hrvatske Prve NL upisao je 33 nastupa i postigao devet te namjestio pet pogodaka.

U redove solinske momčadi došao je prošlog ljeta iz F.K. Dinamo Tirana kao jedan od prvih službeno plaćenih transfera kluba s Jadra.

Prije toga je igrao za NK Neretvanac Opuzen, HNK Hajduk Split II i NK Dugopolje.

Inače, Široki Brijeg je u ponedjeljak započeo pripreme za novu sezonu, a treneru Marijanu Budimiru su se odazvali sljedeći igrači:

Oglasi

Odbrana: Ivan Pranjić, Kristijan Medić, Mate Šuto, Božo Musa, Bože Prusina, Mate Zvonimir Lasić, David Martić, Filip Taraba, Mihael Kuprešak, Tomislav Dadić i Josip Jelić.

Veznjaci: Tomislav Tomić, Di Mateo Lovrić, Branimir Barišić, Marko Matić, Marijan Ćavar, Bože Vukoja, Fran Vukelić, Filip Matić, Cyrille Kpan, Ilija Bagarić i Matej Gašpar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Napad: Daniel Lukić, Frano Medić, Ivan Zubac i Gojko Jelić.

Neslužbeni debi na klupi širokobrijeških Plavo-bijelih Marijan Budimir imat će protiv splitskih Bilih. U prvoj pripremnoj utakmici Hajduk Sće ugostiti Široki Brijeg na Poljudu u subotu 24. juna s početkom u 18:30 sati, a duel dvije ekipe bit će zatvoren za javnost.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije