Isco i James Rodriguez

Nekada zvijezde Real Madrida, danas slobodni igrači: Ko će ih dovesti?

Eldar Ganibegović

Nekada su bili zvijezde Real Madrida. Igranje u ovom klubu bio je i vrhunac njihove karijere, a sada su definitivno dva najbolja slobodna igrača u ovom momentu.

Uzbuđenja na transfer pijaci su odavno počela. Klubovi posluju i za obeštećenja daju veliki novac, a neke igrače moguće je dovesti potpuno besplatno jer nemaju klub.

Dva definitivno najbolja slobodna igrača u ovom trenutku su bivše zvijezde Real Madrida, Kolumbijac James Rodriguez i Španac Alarcon Isco.

Rodriguez je bez kluba još od aprila ove godine kada je napustio grčki Olympiacos nakon samo devet mjeseci provedenih u klubu iz Pireja.

Iz Real Madrida je otišao 2020. godine u Everton i tada mu je karijera krenula silaznom putanjom, a igrao je još za Al-Rayyan u Kataru.

Kada je Isco u pitanju, on je na početku minule sezone iz Real Madrida prešao u Sevillu, ali se stvari nisu odvijale kako je zamišljao.

Nakon samo četiri mjeseca napustio je tim s Ramon Sanchez Pizjuan stadiona i već više od pola godine je bez kluba.

Praktično je imao dogovoren prelazak u Union Berlin, ali je to propalo i vidjet ćemo gdje će španski veznjak nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče slobodnih igrača na području Balkana, izdvajaju se srbijanski veznjak Filip Đuričić i stoper Nikola Maksimović. Tu je i hrvatski veznjak Filip Bradarić. 

Kada su u pitanju naši fudbaleri, tu su imena poput Benija Redžića, Adnana Bašića, Rijada Kobiljara, Amera Ordagića, Adnana Šećerovića, Dejana Maksimovića, Aldina Čajića...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.