James Rodriguez pljuje ruku koja ga je hranila: "Ne žalim za onim što sam učinio"

Kolumbijski fudbaler prvi put govorio o odlasku iz Pireja

James Rodriguez pljuje ruku koja ga je hranila: "Ne žalim za onim što sam učinio"

Eldar Ganibegović

James Rodriguez bljesnuo je 2014. godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, uslijedio je transfer u Real Madrid, ali danas, manje od devet godina kasnije, bez kluba je. Kaže da ne žali za onim što je učinio prije nego što je dobio šut kartu.

Vodio je svoju Kolumbiju 2014. godine do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Brazilu i postigao najljepši gol na turniru koji je kasnije nagrađen u Puskasovom nagradom.

Iste godine uslijedio je transfer u Real Madrid gdje je igrao toplo-hladno. Bio je posuđen Bayernu jedno vrijeme, da bi 2020. godine u besplatnom transferu otišao u Everton.

Igrao je zatim u Kataru za Al-Rayyan SC, te je na početku ove sezone stigao u Olympiacos, no za njega, čini se, spasa nema. 

Dana 13. aprila ove godine James Rodriguez dobio je slobodne papire od čelnika kluba iz Pireja koji nisu mogli da trpe njegovo ponašanje.

Sada se 31-godišnji Kolumbijac po prvi put oglasio o vremenu provedenom u Grčkoj i ne žali ni za čime. Osuo je paljbu po ljudima iz kluba.

Oglasi

"Dobro sam igrao u Grčkoj. Ne žalim za onim što sam učinio, a pogotovo kada se prema meni ne ponašaju dobro ili ozbiljno", rekao je Rodriguez za kolumbijski "AS".

U Grčkoj je na 23 nastupa James Rodriguez imao učinak od pet pogodaka i šest asistencija, a na ljeto će biti slobodan u potrazi novog kluba. 

Vidjet ćemo gdje će se na kraju skrasiti i da li će više ikada doći na svoj stari nivo, što je, ruku na srce, teško za očekivati.

Potražite više informacija na temu Super League:

Podsjetimo, on je karijeru počeo u Envigadu u rodnoj zemljij, da bi igrao još za Banfield, Porto i Monaco prije transfera u Real Madrid. 

Za reprezentaciju Kolumbije upisao je 90 nastupa uz 26 pogodaka, te je i dalje važan član ove južnoameričke selekcije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti