Real je danas opljačkao velikog rivala: Šestorica igrača Atletica prešli među Kraljeve
Real je odavno prekršio pakt i danas su dotukli rivala (Foto: EPA)

Nevjerovatno

Real je danas opljačkao velikog rivala: Šestorica igrača Atletica prešli među Kraljeve

Midhat Šljivak

Real Madrid danas je doslovno opljačkao gradskog rivala Atletico. Kraljevi su Jorgandžijama uzeli šestoricu talentovanih fudbalera i značajno su oslabili omladinske kategorije rivalskog tima.

Real Madrid nije u dobrim odnosima s gradskim rivalom Atleticom, a nakon onog što su danas napravili, ti odnosi će još dodatno biti poljuljani.

Kraljevi su odlučili da uzmu šestoricu velikih talenata iz omladinske škole Atletica. Ponudili su uslove kakvi se ne odbijaju i Atletico je ostao bez nekih od najvećih talenata i igrača kojima se predviđa velika karijera.

Najzvučnije ime je španski reprezentativac Ariel Nkoghe. 16-godišnjem defanzivcu se predviđa velika karijera, Real mu je ponudio mnogo bolje uslove i mladi fudbaler se odlučio na veliku izdaju.

Među talentovanim igračima koji će obući dres Reala još su braća Alameda, Nacho i Jaime, Noath Perez, Inigo Fresco, te Corcova.

Oglasi

Pokušao je Atletico spriječiti Real da im napravi haos u ekipi i da spriječi odlazak mladih igrača. U tome nisu uspjeli i na kraju šestorica klinaca oblače bijeli dres.

Ranije su gradski rivali imali pakt da ne kradu mlade igrače iz protivničkih redova. Real je to prekršio potpisom Jesusa Fortea i od toga trenutka je primirje završilo.

Nije Atletico jedina 'žrtva' Kraljeva. Čak desetorica mladih igrača Getafea prešla su u Real, šestorica iz Leganesa, četvorica iz Alcobendasa, te trojica iz Valencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je pokazao veliku moć u odnosu na druge ekipe. Opljačkali su pola lige, a sigurno će odlasci mladih fudbalera najviše boliti njihovog gradskog rivala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Picasso
Samo pljackaj kad ti se moze, i oni bi tebe al' nemajy cime.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi