Eldense u Segundi nakon 60 godina

Nerealne scene stižu iz Španije: Realu nije bio dovoljan poklonjeni penal ni 130 minuta igre!

Admin Čaušević

Fudbalska sezona u Španiji je okončana tek u nedjelju i to na veoma dramatičan način. Riječ je o susretu razigravanja za ulazak u Segundu, odnosno drugi nivo španskog fudbala.

Nakon što je u prvom meču između Real Madrid Castille i Eldensea bilo 1:1, revanš susret igran u mjestu Elda u blizini Valencije je bio i više nego dramatičan.

Poslije skoro 130 minuta igre konačan rezultat glasio je 3:3, a Eldense je promociju izborio zbog bolje pozicije u regularnom dijelu sezone od drugog tima Kraljeva.

Izabranici Raula Gonzaleza su odlično ušli u utakmicu, imali su dva gola prednosti preko Marina i Dotora te su bili na pravom putu ka Segundi.

Ipak borbeni domaćin se nije predavao te je preko Nieta i Bernala vratio stvari na početak pa se igrao produžetak koji je donio veliku dramu.

Do novog vodstva stigao je Real i to zahvaljujući poklonjenom penalu kada je u 108. minuti loptu u mrežu plasirao Arribas.

Međutim, Eldense je ponovo uspio da izjednači i to u 114. minuti kada je zabio Ortuno za 3:3. Produžetak je produžen za čak 7 minuta, Real je duboko u nadoknadi tražio novi penal, ali sudija nije pokazao na bijelu tačku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon što je odsviran kraj uslijedilo je nevjerovatno slavlje, a veliki broj navijača domaćina je po po posljednjem zvižduku utrčao u teren.

Za Eldense je ovo treća promocija u nizu te će u sljedećoj sezoni igrati u Segundi, po prvi put u posljednjih 60 godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.