Benzemi istekao ugovor, ali ono što je Al Ittihad uradio Real Madridu u fudbalu nije nikad viđeno!

Gospodski potez kluba iz Saudijske Arabije

Benzemi istekao ugovor, ali ono što je Al Ittihad uradio Real Madridu u fudbalu nije nikad viđeno!

Endin Čaušević

Francuski napadač Karim Benzema prije nekoliko sedmica šokirao je fudbalski svijet odlukom da napusti Real Madrid i karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji gdje je potpisao za Al Ittihad. Bogatu ponudu Al Nassra nije mogao da odbije, no tek sada otkriveno je kakav gospodski potez su čelnici tog kluba napravili za Real Madrid koji u svijetu fudbala ranije nikada nije viđen.

Benzema je nakon 14 godina odlučio napustiti Real Madrid što u tom klubu nisu očekivali. Vjerovalo se da će Francuz produžiti ugovor na još godinu dana, no kada je Al Ittihad pokucao na vrata sve se promijenilo.

Francuski napadač je na kraju sezone saopštio da nakon 14 godina napušta Real Madrid što je šokiralo fudbalsku javnost, a samo nekoliko dana kasnije potpisao je za Al Ittihad.

Benzema je odlaskom u Al Ittihad postao jedan od najplaćenijih igrača na svijetu, a njegov odlazak u Saudijsku Arabiju pokazao je da u toj zemlji žele dovesti najveće fudbalske zvijezde kako bi napravili jednu od najboljih liga na svijetu.

U Real Madridu nisu baš najbolje prihvatili Benzeminu odluku jer su bili sigurno da Francuz ostaje, a iako je 14 godina proveo u tom klubu čini se da se baš nisu rastali na tako lijep način.

Oglasi

Benzema je na kraju dobio mogućnost da u Al Ittihad ide bez obeštećenja jer mu je istekao ugovor, ali ono što su uradili čelnici kluba iz Saudijske Arabije oduševilo je cijeli svijet.

Španski mediji pišu da je Al Ittihad nedavno uplatio određenu sumu novca kao obeštećenje za Benzemu iako to uopšte nisu bili obavezni da urade s obzirom da je 35-godišnjaku istekao ugovor.

No, oni su simboličnom sumom odlučili da se zahvale čelnicima Reala što Benzemi nisu pravili problem oko odlaska u Al Ittihad i nisu ga tjerali da pod svaku cijenu produži ugovor i ostane u Madridu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U svijetu fudbala ranije nije viđeno da je neki klub svojevoljno platio obeštećenje za igrača iako to uopšte nisu morali da urade. No, na taj način klub iz S. Arabije pokazao je da su pravi gospodski klub i da taj primjer svi trebaju da slijede.

Benzema je s Al Ittihadom potpisao dvogodišnji ugovor prema kojem će po sezoni inkasirati čak 200 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Cuj gospodski. Nije to gospodski nego bratski potez. Sve su to ****a sotonisticka. Ubijaju i izgčadnjuju narod Jemena, a nama hadz naplaćuju crno iza nokta, ****a odvratna
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi